Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Koe Roos is geboren in het verkeerde lichaam

Ze kreeg van haar ouders geen paard, dus besloot ze maar om koe te gaan rijden.”Soms denk ik dat Roos in een verkeerd lichaam zit.”

De 15-jarige Jantien van Soelen uit Nieuw- en Sint Joosland lacht. “Ze doet alles wat een paard ook kan.” Jantien kan met haar koe Roos stappen, draven, springen, galopperen en zijwaarts lopen. Met Roos kon ze van begin af aan alles doen. “Toen ik besloot om op haar te gaan rijden, heb ik haar in het begin wel moeten omkopen met voer. Maar als je het dier geen aandacht of liefde geeft, dan krijg je dit nooit voor elkaar.”

Advertentie

Koeien trainen
Jantien is nu ook vier andere koeien aan het trainen. Twee daarvan zijn inmiddels al gewend aan een zadel op de rug. Niet alle koeien wil en kan ze trainen. Het dier moet het ook leuk vinden. “Koeien zijn slimme dieren, maar ook erg eigenwijs. Daarom is het niet makkelijk om ze wat te leren. Als ze geen zin hebben, doen ze het gewoon niet.”

Melkveehouderij
De ouders van Jantien hebben een melkveehouderij en een fokbedrijf met 160 koeien in Nieuw- en Sint Joosland. In april moeten daar nog eens negentig koeien bijkomen. Vaak gaan koeien na een tijd naar de slacht, maar dat geldt niet voor Roos. “Roos en ik hebben een bijzondere band. Zij mag echt niet weg.”

Bron: Omroepzeeland.nl
Fotografie: Pzc.nl

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien