Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

5 simpele manieren om lekker koel te blijven

Met deze tropische temperaturen is bijna iedereen op zoek naar een beetje verkoeling. Daarom 5 tips om lekker koel te blijven.

1. Maak je eigen airco
De meeste mensen hebben geen airconditioning in huis. En om nou de hele dag in je auto te blijven zitten… Je kunt heel simpel je eigen airco maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een ventilator en een bak ijs. Een ventilator zorgt voor luchtcirculatie, maar op snikhete dagen als vandaag is dat niet voldoende om je huis te laten afkoelen; je blaast immers alleen maar de warme lucht rond. Maar als je een bak ijs voor je ventilator zet, wordt er koude lucht door de kamer verspreid. Voilà, een airco!

Advertentie

Lees ook: 13 zomerproblemen waar iedere vrouw tegenaan loopt

2. Houd ramen en gordijnen overdag dicht
Als het erg warm is, ben je snel geneigd om alle deuren en ramen open te zetten. Maar dat is met deze tropische temperaturen niet slim; zeker niet op momenten dat de zon schijnt. Je kunt het beste overdag alles dicht houden: deuren, ramen en gordijnen. Pas ’s avonds zet je alles open, zodat het goed kan doorluchten.

3. Gebruik geen elektrische apparaten
Elektrische apparaten geven veel warmte af. Gebruik de wasmachine, vaatwasser en computer dus liever even niet (tenzij het echt moet natuurlijk).

4. Spray water over jezelf
In de tropische hitte ligt oververhitting op de loer. Daarom is het verstandig om veel water te drinken (minstens 2 liter per dag). Ook kun je jezelf ‘besproeien’ met water: vul een plantenspray met koud water en spray dit regelmatig over jezelf heen. Of maak een koud voetenbadje of houd je polsen onder de koude kraan. Als je handen en voeten koud zijn, geeft dat een verkoelend effect op je hele lichaam. Heb je kinderen? Koop dan waterballonnen en hou een watergevecht!

Lees ook: Zaterdag wordt het 41 (!) graden

5. Eet lichte maaltijden
Als het erg warm is, heb je vaak minder eetlust. Maar toch is het belangrijk om goed te blijven eten. Kies wel voor lichte maaltijden, die makkelijk te verteren zijn. Je krijgt het namelijk nog warmer als je een zware maaltijd moet verteren, en dat wil je nu het liefst vermijden. Veel groenten en fruit eten die veel vocht bevatten, zoals komkommer, watermeloen of tomaat, is wel een goed idee.

Snel een koud blikje drinken? Zo doe je dat:

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

 

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: HLN, Blik op Nieuws. Beeld: Joost Govers

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien