Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Respect: ook met een kunstbeen doet deze gymnaste het fantastisch

De Amerikaanse gymnaste Kate Foster moest op twaalfjarige leeftijd door leukemie een beenamputatie ondergaan. Turnen is haar lust en haar leven dus nu, vier jaar later, turnt ze met een kunstbeen.

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]
Advertentie

Scores
En dat doet ze fantastisch, getuige de bovenstaande video. Haar coach heeft haar de afgelopen jaren geholpen om weer in vorm te komen. Met succes: Kate turnt in de landelijke competitie en haalt dezelfde scores als haar leeftijdsgenoten.

Geen rolmodel
Noem haar alleen niet een heldin. “Mensen zeggen de hele tijd dat ik zo’n bron van inspiratie ben. Maar dat is niet zo, ik ben gewoon mezelf”, aldus de jonge gymnaste tegen tv-show Good Morning America.

Bron&beeld: zie.nl/Cosmopolitan

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien