Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Deze vrolijke Frans laat zien hoe besmettelijk lachen is

De meeste mensen die je ’s ochtends in het openbaar vervoer treft, zijn niet echt zonnestraaltjes. Behalve deze man. En zijn ontzettend vrolijke lach werkt ook nog eens heel besmettelijk. 

De man stapt in de metro en moet ontzettend lachen om iets dat hij ziet op zijn tablet. En niet een beetje lachen, nee: hij giért het uit. De meeste mensen kijken in eerste instantie bevreemd naar het vrolijke tafereel, maar al snel heeft de man de lachers op zijn hand en komt de hele metro niet meer bij. Verplichte kost om te kijken als je een baaldag hebt!

Advertentie

Beeld:  Zie.nl, iStock

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien