Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

In Lech brandt nog altijd een kaars voor prins Friso

Op 12 augustus 2020 is het 7 jaar geleden dat prins Friso overleed aan de gevolgen van een lawine-ongeluk. In Lech wordt de prins nog steeds herdacht in de plaatselijke kerk.

Het is een prachtig gebaar: in de parochiekerk St. Nikolaus in Lech brandt een kaars voor de overleden prins. Het kaarsje staat op een zijaltaar in het oude kerkgebouw, naast zijn foto en een kaart met daarop vermeld wie Friso was en waarom hij in de kerk wordt herdacht (tekst gaat verder onder de foto).

Advertentie

Lech is nog steeds in shock

Burgemeester Ludwig Muxel van Lech zei destijds nog dat de schok over de dood van prins Friso “nog altijd diep” zit. De prins had vrienden en bekenden in de kleine dorpsgemeenschap en kwam al van kinds af aan in Lech.

Prins Friso werd op 17 februari 2012 getroffen door een lawine en overleed ongeveer anderhalf jaar later, op 12 augustus 2013.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP/Show.nl. Beeld: ANP.

Lees meer

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien