Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Inspirerend: “Ik was 50 en begon gewoon opnieuw”

Middenin de recessie begon Rieteke (56) een eigen bedrijf, Riets Lingerie in Groningen. En met succes: vorig weekend won ze er een internationale prijs mee. Haar geheim? “Als iemand de deur uitloopt en zegt ‘Jij bent zó goed voor mijn eigenwaarde’, dan haal ik daar enorm veel voldoening uit!”

Rieteke gaf zichzelf 2 jaar om het te proberen. Nu, 6 jaar later, heeft ze een enorm klantenbestand en vorig weekend won ze de internationale PrimaDonna Award voor beste lingeriespeciaalzaak. Haar geheim? “Ik ben iemand die gaat voor alles of niets. Zo heb ik 15 jaar in het bankwezen gewerkt, maar toen ik kinderen kreeg, stortte ik me volledig op het moederschap. Toen ze naar de middelbare school gingen, begon het te kriebelen en wilde ik weer werken. Ik kon weer terug naar de financiële wereld maar daar had ik geen zin meer in. Ik ben een mensen-mens. Iemand vroeg of ik in een lingeriewinkel wilde werken. Ik had totaal geen verstand van bh’s, maar het werk leek me leuk. En dat was het ook!”

Advertentie

LEES OOK: WAS JE BH IEDERE 2 DAGEN

Eigen bedrijf
“Toen die zaak ermee stopte, ben ik voor mezelf begonnen. Mijn man heeft altijd al gezegd dat ik met mijn enorme drive een eigen zaak moest beginnen, maar ik wist niet zo goed wat dan. Ik had een product nodig waar ik achter kon staan. En nu wist ik dat er behoefte was aan een lingeriewinkel met goede producten en deskundig advies. Ik was inmiddels 50, maar ik begon gewoon opnieuw. Met succes!”

LEES OOK: WERKENDE VROUWEN HEBBEN SUCCESVOLLERE DOCHTERS 

Voldoening
“Afgelopen weekend won ik voor de 2e keer de PrimaDonna Award, een prestigieuze prijs voor lingeriespeciaalzaken die de ultieme Lingerie Styling paskamerservice aanbieden. Bij mijn eerste award was ik aan het juichen, nu was ik vooral ontroerd omdat ik hem alweer mag ontvangen.

Het geheim van het succes? Ik voel me als een vis in het water in mijn winkel. Heel veel vrouwen zijn onzeker of soms zelfs gefrustreerd als het gaat om lingerie kopen. Ik probeer ze daarbij te helpen, bij iedereen op zijn eigen manier. Als iemand dan de deur uit loopt en zegt ‘Jij bent zó goed voor mijn eigenwaarde’, dan haal ik daar enorm veel voldoening uit!”

Rieteke

De PrimaDonna Awards werden 26 september in Barcelona uitgereikt.

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien