Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Marc van der Linden wil nóg 30 kilo afvallen

Royaltyverslaggever Marc van der Linden is al 65 kilo afgevallen, maar hij is nog niet helemaal tevreden. “Ik wil nog 25 tot 30 kilo afvallen, maar dat kan wel twee jaar duren.”

Inmiddels draagt Marc kleding die vier maten kleiner is en heeft hij al zijn oude kleding gedoneerd aan goede doelen.

Advertentie

Hoe dan?!
Over de manier waarop hij van zijn kilo’s is afgekomen, zwijgt de verslaggever in alle talen. “Er waren verschillende redenen waarom ik dik was. Bovendien help ik er niemand mee. Iedereen is uniek. Als je gewicht wilt verliezen, moet je zelf de weg vinden.” Het enige wat hij er over kwijt wil, is dat hij iedere ochtend zwemt en bokst in de sportschool.

“Als ik nu foto’s van mezelf zie, denk ik: mijn hemel, hoe heb ik dat volgehouden? Maar ik was er eigenlijk helemaal niet mee bezig”, zegt hij tegen het AD.

LEES OOK:

Bron: AD/Show.nl. Beeld: Facebook

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Winston Gerschtanowitz over 'Marble Mania': "Hilarisch om topvoetballers te zien knikkeren"

De kans is groot dat jij als kind fanatiek knikkerde. Misschien doen je (klein)kinderen het momenteel ook. Maar volwassenen? Díe knikkeren niet vaak meer. Toch gaat bekend Nederland de strijd aan op de knikkerbaan, in het nieuwe SBS6-programma Marble Mania. Presentator Winston Gerschtanowitz (44) vertelt over het programma: “Het is hilarisch om te zien dat volwassenen bloedfanatiek worden.”

In Marble Mania draait het letterlijk om de knikkers. In elke aflevering nemen drie BN’ers die een bepaalde band met elkaar hebben het tegen elkaar op: ze zijn vrienden, collegas of juist concurrenten. Elke BNer speelt voor een zelfgekozen goed doel, gesteund door de Vriendenloterij. En als kijker thuis kun je ook meespelen, door via het weddenschapsformulier op een bepaalde knikkerkleur in te zetten. Wint jouw kleur? Dan moet jouw tegenstander een door jou gekozen klusje klaren.

Advertentie

Geluk en behendigheid

Winston Gerschtanowitz vertelt enthousiast dat Marble Mania een familieshow is waarin je veel gelach kunt verwachten. “Het spel bestaat uit een combinatie van geluksbanen en behendigheidsbanen. Bij de behendigheidsbanenen moeten de spelers heel goed hun best doen en laten zien of ze balgevoel hebben en tactisch kunnen spelen. Daarna volgt een geluksbaan en daarbij is het gewoon afwachten hoe de knikker rolt. Dat is een heel leuke combinatie vind ik.”

De BN’ers die meedoen zijn niet de minsten, benadrukt Winston. “We hebben echt een heel leuke lijst met deelnemers kunnen krijgen. Dat is altijd een beetje een hoop die je hebt wanneer je een spelprogramma maakt. Je gaat altijd voor de toppers uit de BN’er-wereld, maar de helft daarvan kan dan vaak niet. Maar nu hebben we echt veel grote namen kunnen krijgen die mee wilden doen, dat is wel echt heel tof dat het gelukt is.” Zo spelen onder anderen Nick en Simon, Kees Tol, Wesley Sneijder en Ronald de Boer mee.

Marble Mania

Nostalgie

Ondanks de coronaperiode konden de opnames met de nodige maatregelen toch gewoon doorgaan. Winston Gerschtanowitz vertelt dat het scheelt dat Marble Mania een programma zonder publiek is. Of hij zelf ook meegespeeld heeft? “Jazeker! Het riep echt nostalgische gevoelens op, want als kind heb ik veel geknikkerd en ik was er ook heel goed in. Mijn kinderen hebben me geen nieuwe tactieken geleerd, maar mijn jongste zoon is wel meegegaan naar de opnames in de studio en ik zag wat het met het mannetje deed. Geweldig! Hij wilde kijken en meedoen, hij vond het zo leuk!”

Enthousiasmeren

Winston beseft zich wel dat er tegenwoordig een stuk minder geknikkerd wordt dan vroeger. “Maar het knikkeren is nog steeds niet weg. Mijn kinderen hebben nog steeds een knikkerbaan, maar er is natuurlijk ook een spelcomputer waar veel mee gespeeld wordt. Ze zitten momenteel toch meer binnen, ik zeg de hele dag tegen ze: ‘Ga nou eens naar buiten!’. Dat is wel een discussiepunt thuis momenteel, dus hopelijk maakt dit ze enthousiaster om weer meer te gaan knikkeren en buitenspelen.”

Huilen van het lachen

“Er zijn zo veel hilarische momenten geweest, de opnames waren echt lachen. Zo zie je bijvoorbeeld Wesley Sneijder bloedserieus een potje spelen tegen Giovanni van Bronckhorst, dat is dan toch wel echt bijzonder om te zien”, verklapt Winston. “Zij staan in de eerst aflevering met Ronald de Boer en dat levert hilarische televisie op. Wat me heel erg is bijgebleven is de opname met Sander Lantinga, die stond toch een partij op te scheppen over hoe behendig hij is en dat hij in het lokale jeu des boules-team heeft gezeten. Vervolgens moest hij aan de bak en je raadt het al; hij bakte er helemaal niks van. Dat vond ik hilarisch, we hebben gehuild van het lachen. Wie had dat gedacht, dat we op basis van zoiets simpels een programma zouden kunnen maken.”

Spannend 

Toch blijft het lanceren van een nieuw programma spannend. Zelfs voor een geliefd en ervaren televisieman als Winston Gerschtanowitz. “De dagen voorafgaand zijn wel spannend, ja. Ik ben het punt in mijn leven wel voorbij dat de kijkcijfers zaligmakend en allesbepalend zijn, maar het blijft toch heel belangrijk want daar wordt het succes van het progamma wel mee bepaald. Maar er was zo veel enthousiasme tijdens het maken van dit programma, ik hoop gewoon dat iedereen er net zo blij van wordt.”

Marble Mania is vanaf donderdag 21 januari om 20.30 uur wekelijks te zien op SBS6.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

1

Bron: SBS6. Beeld: SBS6

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Avondklok mogelijk pas vanaf 21.30 uur

Samen met een reeks andere verscherpingen kondigde demissionair premier Rutte woensdagavond het voornemen aan om in het hele land een avondklok in te stellen van 20.30 uur tot 04.30 uur. Maar mogelijk proberen partijen om iets aan het tijdstip te veranderen: of de avondklok om 20.30 uur of 21.30 uur ingaat, kan nog een flink verschil maken.

Politiek verslaggever Ron Fresen legt aan NOS uit dat er een ruime meerderheid overtuigd moet worden van de avondklok. Maar als partijen een avondklok afwijzen, kunnen ze verantwoordelijk gesteld worden als er toch heel veel besmettingen bij komen. Zeker met de Britse en andere mutanten. Hij denkt daarom dat het uit zal draaien op het aanpassen van het aanvangstijdstip.

Advertentie

Kamerdebat

De avondklok komt er dan wel, maar iets minder ingrijpend. Ook wordt de maatregel waarschijnlijk niet vrijdag ingevoerd zoals het kabinet hoopte, maar zaterdag of zondag. Het Kamerdebat zal namelijk eerst nog gevoerd moeten worden.

En in dat Kamerdebat zullen ze niet zomaar instemmen met iets waar ze vorige week nog heel kritisch over waren. Daarbij: nu het kabinet demissionair is en het om zo’n ingrijpende maatregel gaat, kunnen de partijen het er volgens Fresen ook niet met een krappe meerderheid doorheen duwen.

Britse mutant

Overigens pleit het kabinet wel voor een avondklok in combinatie met het nog verder terugbrengen van maximaal 1 bezoeker aan huis en het stopzetten van vluchten uit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. De zorgen om virusmutaties uit die laatste twee gebieden zijn groot, zei RIVM-baas Van Dissel in de briefing in de Kamer.

Omdat het lijkt of die aan het immuunsysteem kunnen ontsnappen en er is een angst dat antistoffen die ontstaan zijn door vaccinatie of eerdere infectie onvoldoende bescherming bieden. Of dat echt zo is, moet nader worden onderzocht. Van Dissel sprak wel van een “donkere wolk die op ons af komt”.

Derde golf

De voorgenomen avondklok houdt in dat je niet zonder geldige reden buiten op straat mag zijn en geldt in ieder geval tot het einde van de huidige lockdown, op dinsdag 9 februari. “Alle experts waarschuwen voor een derde golf. Daarom moeten we dit doen”, zei Rutte er tijdens de persconferentie woensdagavond. “Niemand wil een avondklok. Niemand staat er bij te juichen. Ik niet, Hugo de Jonge niet, het hele kabinet niet.”

Vragen over het coronavaccin? Dokter Rutger geeft antwoord:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: NOS. Beeld ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Wat fijn: zieke André van Duin (73) woont weer samen

Recent werd bekend dat André van Duin (73) in het geheim is geopereerd aan darmkanker. Gelukkig is de operatie naar wens verlopen en is hij inmiddels weer thuis. Zijn twee beste vrienden Frans en Maarten zijn nu bij de weduwnaar ingetrokken.

Want André van Duin kan wel wat gezelschap gebruiken. Op 13 januari 2020 overleed zijn echtgenoot Martin op 55-jarige leeftijd aan botkanker. Daarom zijn Frans en Maarten bij hem in zijn Amsterdamse grachtenpand ingetrokken. Alle drie hebben ze hun eigen gedeelte in het huis, maar er zijn ook gezamenlijke ruimtes om samen te borrelen en te eten.

Advertentie

Privacy

Tegen Privé vertelde Frans dat hij wel even moest nadenken over het aanbod. “Je geeft een hoop op. Hoe zit het met de privacy? Maar die is dik in orde en het voelt prima. De komende maanden gaan we kijken of dat prettige gevoel blijft.” Verder vertelt hij dat het goed gaat met André. “Ik vind dat hij het goed doet. Ga er maar aan staan. Eerst je man verliezen en dan zelf de gevreesde ziekte krijgen.”

Zó maakte André van Duin een nieuwe start na het overlijden van zijn man Martin:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

1

Bron: Shownieuws. Beeld: Bruno Press. 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 21 januari: Waterman, stel je bereidwillig op

De tarotkaart die voor donderdag 21 januari is getrokken, is ‘Zeven van Staven’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze kaart staat voor: aangevallen worden. Er komt veel op iemand af en men moet zich staande houden. Alert en vaardig reageren geeft goede vooruitzichten. Liefde: de relatie wordt bedreigd of men moet concurreren. Werk: meerdere aanbieders of sollicitanten, er wordt aan stoelpoten gezaagd.

Advertentie

Ram

Kibbelen met je partner, het kan je nu uit evenwicht brengen. Koppig zijn, helpt niet. Houd in je achterhoofd wat je ook alweer zo leuk aan hem/haar vindt. Dat maakt je respons zachter.

Stier

Gebruik contact met je medemens vandaag om je eigen drijfveren te toetsen. Klopt het wel wat ik zeg? Is er een andere weg naar Rome? Probeer bij het geven van informatie objectief te zijn.

Tweelingen

Je geliefde is een steunpilaar, je hebt een schouder om op uit te huilen. Hoewel het natuurlijk heerlijk is om geknuffeld te worden: blijf niet hangen in zelfmedelijden.

Kreeft

Reageer een nee-stemming niet af op je omgeving. Kritisch zijn en gedisciplineerd werken is niet altijd en voor iedereen weggelegd. Wacht een paar dagen met iets sociaal uitdagends.

Leeuw

Een gevoel van gemis kan je vandaag uit je hum brengen. Je bent dan wel van het grootse gebaar, maar het kan geen kwaad om klein & fijn meer aandacht te geven. Dan groeit het!

Maagd

Liefde, of uitzicht daarop, maakt dat alles je gemakkelijk afgaat. Laat je niet afleiden door roddels, sta daarboven. Richt je aandacht op jezelf, zorg goed voor jezelf. Maak nachtrust heilig.

Weegschaal

Best kans dat er wat relationele vuurtjes geblust moeten worden. Waar je normaal goed bent met het compromis, wil je vandaag je eigen zin doen. Neem die ruimte ook in.

Schorpioen

Je komt vandaag veel negatiever over dan je bedoelt. Houd commentaar daarom voor je, slik opmerkingen in en geef geen ongevraagd advies. Laat stilte voor je spreken.

Boogschutter

Thuiskomen met roze wangen en strakke spieren geeft je een mentale boost. Je kunt hierdoor veel aan, ook restricties. Seks is nu ook top! Je wilt de ander graag behagen.

Steenbok

Drukt er van alles op je schouders? Lijkt je leven rommelig? Kijk wat je anders kunt aanpakken en zet dat door. Verjaag beperkende gedachten met de mantra: ‘Ik ben goed bezig’.

Waterman

Zocht je een uitdaging? Komt iemand tegenover je te staan, stel je dan bereidwillig op en leef je in. Daarmee smoor je heftige conflicten in de kiem – en kom je beter uit de verf.

Vissen

Werk je noodgedwongen thuis, ga op zolder of desnoods in de bezemkast zitten voor betere concentratie. Experimenteer, vooral als je single bent, met het aanspreken van vreemden.

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

1

Tekst en voorspelling: Viola Robbemondt. 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien