Hoera! Onderzoekers maken medicinale chocola

Een reep chocola opeten zonder daarna dat katerige schuldgevoel en die bekende suikerdip: binnenkort kan het echt. Onderzoekers hebben chocola bedacht die zo gezond is, dat het beschouwd mag worden als medicijn.
Het basisingrediënt van chocola is cacao. Cacao mag je gerust zien als een superfood: het zit vol belangrijke antioxidanten, mineralen en gelukkig makende stofjes. Het kan helpen om de bloeddruk te verlagen en het behouden van een goed cholesterolgehalte. Het enige nadeel van chocola: er zit naast cacao ook vaak veel suiker en vet in. Zo veel, dat het hele gezondheidsvoordeel van cacao teniet wordt gedaan. Tot voor kort.
Minder bitter
Onderzoekers hebben namelijk een soort chocola ontwikkeld die maar 35% vet en geen toegevoegde suikers bevat. “Door microgrammen van het kokosplantextract kunnen we de ongezoete cacao minder bitter maken. Zo hebben we de toevoeging van suiker niet meer nodig”, legt een woordvoerder van het bedrijf Kuka Xoco uit.
10% vet
De chocola werd gepresenteerd tijdens het World Chocolate Forum. En er is nog meer goed nieuws: de onderzoekers proberen nu medicinale chocola te produceren met maar 10% vet. Chocola eten op doktersrecept: veel beter wordt het niet.
Bron: Metro UK