Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

5 redenen waarom je in mei moet beginnen met afvallen

Het goede voornemen dat je zou gaan afvallen, we weten dat je dat aan het begin van het jaar had. Maar het is inmiddels al bijna mei en de zomer komt steeds dichterbij. Geen paniek: dit is waarom je juist in mei prima kunt beginnen met afvallen. 

Advertentie

1. In een enquete van een Amerikaanse televisieshow (dus neem het met een korreltje zout!) zegt 61% van de vrouwen dat ze in mei het meeste met hun gewicht bezig zijn en 57% zegt dat afvallen in de zomer makkelijker is dan in de winter. In mei is het én mei en het is (bijna) zomer. Dit is dus dé maand.

2. Als het warmer is, eet je ook minder. De grotere hoeveelheid zonlicht verhoogt de aanmaak van serotonine, wat er bij sommige mensen voor zorgt dat ze minder snel trek hebben.

3. In het voorjaar en de zomer is fruit en groente (o.a. perziken, komkommer, asperges!) veel lekkerder. Geen excuus meer voor een ongezonde snack. Neem een appeltje!

4. Lekker weer en meer zonlicht betekent dat je meer tijd hebt om buiten te sporten of andere activiteiten te doen. Met wandelen zou je naar verluidt tussen de 45 en 60 calorieën per kilometer verbranden.

5. Bovendien zijn de dagen langer. De maanden dat je om 19.00 al met een zak chips op de bank wilde hangen en je voor geen goud nog buiten wilde vertonen zijn voorbij. En daar heb je ineens weer wél energie voor.

Afvallen? Dit is het perfecte ontbijt volgens onze voedingsdeskundige…

Bron: Today.com. Beeld: iStock

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien