Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

Bizar: meisje (14) wordt neergeschoten vanwege ‘irritante’ Snapchats

In de Verenigde Staten is iedereen momenteel in de ban van een bizarre rechtszaak. Twee jongens (16) staan daar terecht voor het neerschieten van een 14-jarig meisje. Hun motief? Het meisje zou te veel ‘irritante’ berichten op haar Snapchat plaatsen.

Nadat de jongens Deserae Turner door haar hoofd hadden geschoten lieten ze haar voor dood achter in een gracht. Wonderbaarlijk genoeg overleefde het meisje het.

Aandenken
Deserae werd gevonden door 2 vrouwen die deelnamen aan een zoekactie. De actie was opgezet nadat het meisje op 16 februari als vermist was opgegeven in Utah. De jongens hadden het geld en de elektronica die het meisje bij zich droeg meegenomen. De twee waren in de eerste instantie van plan om Deserae’s keel door te snijden en haar te laten doodbloeden. Maar uiteindelijk leek het ze ‘discreter’ om haar neer te schieten. Een van de jongens besloot zelfs de kogelhuls te bewaren als aandenken aan de moord.

Onthoofdingen
Op de mobiele telefoon van de schutter trof de politie ook nog foto’s en links aan naar extreem gewelddadige websites. Op de sites werden verschillende manieren getoond om iemand te executeren, waaronder onthoofdingen door de terreurgroep IS. Ook werd er gewelddadige porno en andere ‘verontrustende beelden’ op het toestel gevonden.

Gevangenisstraf
Een rechter heeft nu besloten dat de jongens als volwassenen zullen worden berecht. Ze worden ervan beschuldigd de aanslag op Deserae zorgvuldig uitgekiend en uitgevoerd te hebben. Als ze veroordeeld worden, kunnen de twee voor 15 jaar achter de tralies verdwijnen.

Blind en verlamd
Deserae zelf herinnert zich niets van de aanval en is sindsdien deels blind en verlamd. Volgens de rechter die de jongens doorverwees, zal ze waarschijnlijk nooit volledig herstellen van haar verwondingen.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

LEES OOK:

Bron: The Mirror. Beeld: KIJK/Facebook

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien