Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

8 dingen die mensen met een zachte G herkennen

De één is er blijer mee dan de ander, maar deze dingen herken jij sowieso als je praat met een zachte G.

1. Alle ogen gericht op jou
Je begint met praten en iedereen weet meteen: jij komt uit het zuiden. Ondanks dat het meteen duidelijk is, vragen mensen toch altijd even aan je waar je vandaan komt. Ze willen tenslotte wel weten of ze te maken hebben met een Brabantse of Limburgse.

Advertentie

Joseline-Rolls-Eyes

2. Je wordt altijd nagepraat
Het maakt niet uit wát je zegt, al is het maar 1 woord met de G erin, je wordt nagepraat. Net of je zelf niet hoorde wat je zei…

3. Je spreekt woorden (zogenaamd) anders uit
Wanneer je een biertje wilt bestellen wordt je ook nog eens van alle kanten nagedaan. Omdat je niet ‘bier’, maar ‘biergggh’ zou zeggen.

LEES OOK: HET VERSCHIL TUSSEN LIMBURGERS EN GRONINGERS

4. Je bent sexy
Wist je dat de zachte G geldt als meest sexy accent van Nederland? Kijk, dat wisten wij zachte G-ers natuurlijk zelf allang en nu is de rest van Nederland er ook van op de hoogte.

5. Borrelen
Je doet – soms – écht je best om zonder die zachte G te praten. Na een paar wijntjes of biertjes wordt dit wel erg lastig en wordt die zachte G alleen maar erger… Oeps.

giphy-5

6. ‘Koosnaampjes’
Wanneer je praat met een zachte G wordt je al vaak niet meer bij je eigen naam genoemd. Het is altijd: ‘hé, jij daar, met die zachte G!’ Of: ‘hé Brabo, schiet eens op!’

7. Je zal ‘m nooit helemaal kwijtraken
Waar je ook gaat wonen of welk accent je ook probeert aan te nemen, het maakt niet uit. Die zachte G blijft je de rest van je leven achtervolgen.

LEES OOK: GUUS MEEUWIS’ HIT ALS BRABANTS VOLKSLIED?

8. Gezelligheid ten top
Als we denken aan het zuiden, denken we naast de zachte G ook aan bier, gezelligheid en feestjes. Dus… wanneer gaan we?

giphy

Beeld: iStock, Giphy

Maike heeft de Katwijkse ziekte: “Ik ben eigenlijk een tikkende tijdbom”

Katwijkse

Premium

Maike Varkevisser (30) heeft de Katwijkse ziekte, een aandoening waardoor uiteindelijk hersenbloedingen ontstaan. Zoals bij haar oma en haar vader. Eén ding weet ze heel zeker: dat het haar zoontje Yves niet staat te wachten.

“Soms sluip ik zijn kamertje binnen, om bij zijn bedje stiekem te kijken hoe hij ligt te slapen. Mijn lieve Yves. Zo rustig en tevreden. Wat zou mijn vader blij zijn geweest met zijn eerste kleinkind. Hij heeft hem nooit gezien, want papa overleed afgelopen zomer, toen ik vier ma

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien