Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Dit is dus waarom je midden in de nacht naar de wc moet

Moet jij ook vaak midden in de nacht je bed uit om een bezoekje te brengen aan het toilet? Erg vervelend. Dit verschijnsel heeft de naam nycturie. Wij hopen dat je er met deze tips vanaf komt!

Wie ’s nachts regelmatig naar de wc moet, weet dat het geen pretje is. Niet alleen ontwaak je uit je diepe slaap en moet je je warme bed achterlaten, ook maak je je partner misschien wakker en is het niet zo gemakkelijk om meteen weer in slaap te vallen.

Advertentie

Mannen
Dat heet dus nycturie. Hoe ouder je wordt, hoe vaker je hier last van zult krijgen. Vooral mannen met een vergrote prostaat kampen ermee.

Overactieve blaas?
Het verschijnsel kan worden veroorzaakt door gezwollen benen, geassocieerd aan een hartafwijking, een onstabiele of overactieve blaas als gevolg van een blaasontsteking (zie video), diabetes die niet onder controle is, te veel drinken voor het slapen gaan, of een afwijkend biologisch ritme.

Trucjes
Wat kun je er nou tegen doen? Er zijn een aantal trucjes waardoor je minder vaak naar het toilet hoeft midden in de nacht. Stop bijvoorbeeld eens eerder met drinken in de avond, zodat je je hele blaas kunt legen voor het slapengaan. Blijf gedurende de rest van de dag wel voldoende drinken.

Drinkdagboek
Ook zou je eens kunnen proberen om over te stappen op cafeïnevrije warme dranken of een drinkdagboek bij te houden, zodat je wellicht een patroon in je drinkgedrag kunt ontdekken. Maak je je nou echt zorgen dat er meer aan de hand is, ga dan even bij de huisarts langs natuurlijk.

Bron: Cosmopolitan. Beeld: iStock

Lees meer

Speel hier de snackpuzzel van zondag 23 februari gratis

snackpuzzel

Premium

Zin in een puzzel? Waag je dan aan deze gratis snackpuzzel van zondag 23 februari – gewoon lekker online. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en je hebt 7 dagen om de snackpuzzel op te lossen. Succes!

[minipuzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien