We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Wat slecht slapen met je lichaam doet

Weinig slapen is voor jezelf natuurlijk heel vervelend, maar als je er op je werk geen last van hebt, dan lijkt het niet zo erg. Toch blijkt uit nieuw onderzoek dat moeheid een grotere invloed heeft op je prestaties dan gedacht.

Sommige mensen zijn namelijk zo moe dat ze net zo functioneren als wanneer ze dronken zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Michigan. Ze hebben onderzoek gedaan in 100 verschillende landen via een app. Veel mensen blijken door sociale druk te laat naar bed te gaan en daardoor moe op te staan.

Advertentie

Eerder naar bed
En dat te laat naar bed gaan, heeft serieuze gevolgen volgens dit onderzoek. Je hoeft daar niet eens wekenlang slecht voor te slapen, het heeft al veel sneller effect. De onderzoekers zeggen dat je denkt dat je nog prima je werk kunt doen, maar dat is echt niet het geval. Het beeld voor jezelf gaat namelijk niet achteruit, je ziet zelf niet hoe je je werk echt doet op dat moment. En hoe hard de kwaliteit dus eigenlijk achteruitgaat. Voortaan op tijd je bed in dus!

LEES OOK:

Bron: Metro.co.uk. Beeld: iStock.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien