Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

'Mooi zijn is niet makkelijk': Felicia doet haar beklag

“Ik heb lang blond haar, grote bruine ogen, cup 75D en gespierde kuiten. Het was niet makkelijk voor me om te accepteren dat ik mooi ben. Mensen vergeten of negeren mijn prestaties.” Felicia Czochanski schrijft in een essay hoe lastig ze het vindt om mooi te zijn. 

De 20-jarige Felicia schrijft dat ze jarenlang probeerde zo onopvallend mogelijk door het leven te gaan om de nadruk niet op haar uiterlijk te leggen. Ze wil beoordeeld worden op haar intelligentie en prestaties, en volgens haar zien mensen niet meer dan haar mooie koppie. “Mensen zien me alleen maar als ‘mooi’. Ze negeren het feit dat ik een atleet ben, hersens en ongelooflijk veel ambitie heb. Mensen kijken niet verder dan mijn uiterlijk om me te leren kennen.”

Advertentie

Ruime T-shirts
Als tiener ging ze vooroordelen te lijf door ruime T-shirts te dragen en op te scheppen over haar prestaties om de aandacht van haar uiterlijk af te leiden. “Ik maakte jarenlang mijn persoonlijkheid en uiterlijk saaier omdat ik gewaardeerd wilde worden om iets anders dan mijn uiterlijk.”

LEES OOK: MAN KIEST VOOR INTELLIGENTIE

Nagefloten
Felicia schrijft dat ze in haar woonplaats New York geen dag over straat kan zonder door mannen nagefloten en -geroepen te worden. “Ik vraag me dan alleen maar af of mijn rokje te kort of mijn decolleté te diep is.” En hoewel ze zich soms afvraagt of er iets gek aan haar is, concludeert ze dat het geroep meestal is omdat ze ‘gewoon mooi’ is.

De macht
“Ik vind mijn aantrekkelijkheid niet zo magnetisch dat het mannen een reden geeft om te stoppen, te fluiten en hun vrienden aan te stoten. Ik ben gewoon een jonge vrouw die probeert te komen waar ze moet zijn. Ik let er niet eens meer op. Ik realiseer me dat ik de macht heb in zo’n situatie. Door er niet op te reageren, ontmoedig ik die mensen om het ook bij een ander te doen.”

“Door niet te reageren dwing ik ook respect af voor mijn lichaam én mijn geest. Want geloof het of niet: ik heb meer te bieden dan alleen mijn uiterlijk”, besluit ze.

Bron: Cosmopolitan. Beeld: Facebook

Sylvia Witteman: “Met vrienden, een rugzak en heel weinig geld ging ik naar Joegoslavië”

Sylvia Witteman alleen op vakantie column Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (19 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week vertelt ze over haar eerste vakantie zonder ouders.

Mijn jongste zoon, 16 jaar oud, ging voor het eerst alleen op vakantie. Alleen, dat wil zeggen, zonder ouders, maar met 5 vrienden. “We hebben een appartementje gehuurd in Knokke”, zei hij, handenwrijvend van voorpret. Knokke? Dat is toch een suffe badplaats voor keurige oude dames? Nou ja, ze zouden daar in elk geval weinig kwaad kunnen, tussen de theesalons. 200 euro kreeg hij mee. Ik vond het veel, maar j

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien