Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

'Mooi zijn is niet makkelijk': Felicia doet haar beklag

“Ik heb lang blond haar, grote bruine ogen, cup 75D en gespierde kuiten. Het was niet makkelijk voor me om te accepteren dat ik mooi ben. Mensen vergeten of negeren mijn prestaties.” Felicia Czochanski schrijft in een essay hoe lastig ze het vindt om mooi te zijn. 

De 20-jarige Felicia schrijft dat ze jarenlang probeerde zo onopvallend mogelijk door het leven te gaan om de nadruk niet op haar uiterlijk te leggen. Ze wil beoordeeld worden op haar intelligentie en prestaties, en volgens haar zien mensen niet meer dan haar mooie koppie. “Mensen zien me alleen maar als ‘mooi’. Ze negeren het feit dat ik een atleet ben, hersens en ongelooflijk veel ambitie heb. Mensen kijken niet verder dan mijn uiterlijk om me te leren kennen.”

Advertentie

Ruime T-shirts
Als tiener ging ze vooroordelen te lijf door ruime T-shirts te dragen en op te scheppen over haar prestaties om de aandacht van haar uiterlijk af te leiden. “Ik maakte jarenlang mijn persoonlijkheid en uiterlijk saaier omdat ik gewaardeerd wilde worden om iets anders dan mijn uiterlijk.”

LEES OOK: MAN KIEST VOOR INTELLIGENTIE

Nagefloten
Felicia schrijft dat ze in haar woonplaats New York geen dag over straat kan zonder door mannen nagefloten en -geroepen te worden. “Ik vraag me dan alleen maar af of mijn rokje te kort of mijn decolleté te diep is.” En hoewel ze zich soms afvraagt of er iets gek aan haar is, concludeert ze dat het geroep meestal is omdat ze ‘gewoon mooi’ is.

De macht
“Ik vind mijn aantrekkelijkheid niet zo magnetisch dat het mannen een reden geeft om te stoppen, te fluiten en hun vrienden aan te stoten. Ik ben gewoon een jonge vrouw die probeert te komen waar ze moet zijn. Ik let er niet eens meer op. Ik realiseer me dat ik de macht heb in zo’n situatie. Door er niet op te reageren, ontmoedig ik die mensen om het ook bij een ander te doen.”

“Door niet te reageren dwing ik ook respect af voor mijn lichaam én mijn geest. Want geloof het of niet: ik heb meer te bieden dan alleen mijn uiterlijk”, besluit ze.

Bron: Cosmopolitan. Beeld: Facebook

Dít is de numerologische weekvoorspelling van week 4

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

[premium-verder-lezen]Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli v

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien