Cinderella Classic 4-seizoenen dekbed nu vanaf € 69,95!

Zoek binnen:

Waarom de muziek van Adele niet werkt als je in een dip zit

Die trieste ballads verwoorden toevallig preciés hoe je je voelt en als je een rotstemming hebt, is niks fijner dan zwelgen in zelfmedelijden. Maar dat is dus niet zo’n goed idee. 

Volgens onderzoek is naar Adele luisteren op het moment dat je je ellendig voelt, wel het laatste dat je moet doen. Mensen die vaak naar droevige muziek luisteren, hebben meer last van angstaanvallen dan types die de hele dag vrolijke riedeltjes opzetten. De proefpersonen in het onderzoek kregen een koptelefoon op met vrolijke, verdrietige en zenuwachtige deuntjes. Daarna werd hun hersenactiviteit gemeten en vergeleken met tekenen van mentale aandoeningen als angst, neuroticisme en depressie.

Advertentie

LEES OOK: ADELE BREEKT YOUTUBE-RECORD MET ‘HELLO’

Duidelijke link
Volgens hoofdonderzoeker Elvira Brattico toonde het onderzoek een duidelijke link aan tussen de muziekstijl waar je naar luistert en mentale gezondheid. De volgende keer dat je in een dip zit is het dus verstandig om Adele, The Doors of Marco Borsato even over te slaan en iets gezelligs op te zetten. Gewoon Katrina and the waves instarten en voor je het weet loop je zelf ook weer op zonnestraaltjes.

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

Bron: Frontiers in Human Neuroscience. Beeld: YouTube

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien