Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Waarom de muziek van Adele niet werkt als je in een dip zit

Die trieste ballads verwoorden toevallig preciés hoe je je voelt en als je een rotstemming hebt, is niks fijner dan zwelgen in zelfmedelijden. Maar dat is dus niet zo’n goed idee. 

Volgens onderzoek is naar Adele luisteren op het moment dat je je ellendig voelt, wel het laatste dat je moet doen. Mensen die vaak naar droevige muziek luisteren, hebben meer last van angstaanvallen dan types die de hele dag vrolijke riedeltjes opzetten. De proefpersonen in het onderzoek kregen een koptelefoon op met vrolijke, verdrietige en zenuwachtige deuntjes. Daarna werd hun hersenactiviteit gemeten en vergeleken met tekenen van mentale aandoeningen als angst, neuroticisme en depressie.

Advertentie

LEES OOK: ADELE BREEKT YOUTUBE-RECORD MET ‘HELLO’

Duidelijke link
Volgens hoofdonderzoeker Elvira Brattico toonde het onderzoek een duidelijke link aan tussen de muziekstijl waar je naar luistert en mentale gezondheid. De volgende keer dat je in een dip zit is het dus verstandig om Adele, The Doors of Marco Borsato even over te slaan en iets gezelligs op te zetten. Gewoon Katrina and the waves instarten en voor je het weet loop je zelf ook weer op zonnestraaltjes.

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

Bron: Frontiers in Human Neuroscience. Beeld: YouTube

Annemiek: “Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk”

dochter - Libelle

Premium

Annemiek haar dochter werd jong moeder en heeft een druk leven. Soms maakt Annemiek zich zorgen, redt haar dochter het allemaal wel? 

Annemiek (49): “Mijn dochter kreeg op haar 21ste haar eerste kind en 1,5 jaar later haar tweede. Dat was een bewuste keuze van haar en haar man. ‘We zijn nu jong en kunnen alles aan’, zei ze. ‘Als de kinderen de deur uit zijn, hebben wij nog een heel leven voor ons!’

Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien