Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Naaktfoto borstkankerpatiënt Suzy zorgt voor opschudding

Vorig jaar werd bij de nu 46-jarige Suzy Hazelwood borstkanker gesignaleerd. Ze besloot een naaktfoto van zichzelf te delen als waarschuwing voor andere vrouwen om hun borsten regelmatig te controleren. 

De kanker was uitgezaaid naar Suzy’s lymfeklieren. Ze had geen andere keus dan een borstamputatie. Op de foto zijn de littekens van die amputatie duidelijk zichtbaar. De vrouw krijgt veel lof voor haar dappere besluit om te laten zien wat de ziekte met je lichaam kan doen. “Ik wilde iets goeds halen uit iets vreselijks. Vrouwen moeten hun borsten laten checken”, verklaart ze de voormalig bodybuildster keuze.

Advertentie

LEES OOK: BORSTKANKER IS GÉÉN ROZE WOLK

Borstkankermaand
Binnen vier dagen tijd hebben meer dan 2500 mensen Suzy’s naaktfoto gedeeld. De timing is geen toeval: oktober is borstkankermaand. In deze maand wordt wereldwijd om bewustwording gevraagd. Met Suzy gaat het net na veel behandelingen gelukkig beter. Naar eigen zeggen heeft ze veel gehad aan haar positieve instelling. “Ik vertelde kanker dat ‘ie weg moest wezen, en ik heb gewonnen.”

Gerapporteerd
Niet iedereen kan het initiatief waarderen. De foto is op Facebook al meerdere keren gerapporteerd omdat ‘ie aanstootgevend zou zijn. “Elke keer als ik dat zie, denk ik aan de vele mensen die mijn foto inmiddels hebben gedeeld.”

naaktfoto

Bron en beeld: Facebook

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien