Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Nationale Voorleesdagen van start

Vandaag begint de twaalfde editie van de Nationale Voorleesdagen. In heel Nederland beginnen scholen deze ochtend met het Nationaal Voorleesontbijt. Er wordt de komende week extra veel voorgelezen op basisscholen om lezen bij kinderen te bevorderen.

Dit jaar richten de Voorleesdagen zich extra op vaders, omdat is gebleken dat zij doorgaans veel minder vaak voorlezen dan moeders.

Advertentie

Prentenboek
In de bibliotheek van Hoorn leest prinses Laurentien voor uit Boer Boris gaat naar zee, geschreven door Ted van Lieshout en geïllustreerd door Philip Hopman. Het boek werd verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2015.

Naast prinses Laurentien komen er daarom ook bekende vaders in actie. Zo leest Bastiaan Ragas de kinderen van een basisschool in Bloemendaal voor tijdens een ontbijtje. Ook Beau van Erven Dorens, Eric Corton en Leo Blokhuis lezen voor op scholen in Amsterdam.

Lezen
De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Sinds 2003 wordt er jaarlijks aandacht gevraagd voor het voorlezen. De Voorleesdagen zijn tot 31 januari.

Beeld: ANP

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien