Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

7 dingen die vrouwen zeggen (maar niet menen)

7 dingen die vrouwen zeggen (maar niet menen)

Het éne zeggen en het andere bedoelen. Netjes is anders. Aan de andere kant: het heet niet voor niets ‘een leugentje om bestwil’. Toch? 7 voorbeelden waarin iedereen zichzelf herkent!

1. “Het gaat me écht niet om het geld, maar…”
Als het je niet om geld gaat, waarom begin je er dan over? Sterker nog, als het je echt niet om het geld gaat, neem je vriendin dan lekker mee uit eten. Of vergeet spontaan dat ze 100 euro van je heeft geleend. daar ging het toch niet om?

Advertentie

2. “Leuk, doen we, ik bel je volgende week!”
Stiekem vind je het helemaal niet leuk en de kans dat je volgende week belt, is minimaal. Waarschijnlijk weten jullie het allebei maar willen jullie elkaar niet kwetsen. En zo blijf je dit soort beleefdheidsgesprekjes voeren. Want laten we eerlijk zijn: als jullie elkaar écht zo graag willen zien, hadden jullie die afspraak toch allang gemaakt?

3. “Ik ben even hardop aan het denken, maar wat zou je ervan vinden als… “
Stiekem loop je al maanden met dit idee rond en eigenlijk ben je razend enthousiast. Maar ja, wat als de rest jouw plannetje de grond in boort? Door het zo te brengen, wek je enerzijds de indruk dat je bruist van de goede ideeën en anderzijds kun je het net zo achteloos weer wegwuiven. “Nee, je hebt gelijk – het was ook maar een idee.”

5. “Nee joh, het is prima”
In feite is het alles behalve prima, maar je bent er wel even klaar mee en hebt geen zin (meer) in discussie. “Nee joh, het is prima,” betekent dus eigenlijk zoiets als “jij je zin, klaar mee”.

6. “Op dit moment kan ik er nog niet zoveel over zeggen, maar…”
Met de zinsnede ‘op dit moment’ koop je tijd voor jezelf. Om een goede smoes te verzinnen. Bijvoorbeeld wanneer jouw vriendin – met die saaie echtgenoot – voor de vierde keer op rij aan je vraagt of jullie samen op vakantie gaan (en jij daar voor de vierde keer op rij niet aan moet denken).

7. “Om eerlijk te zijn…”
Als iemand op de eerlijkheidstour gaat, moet je oppassen. Deze zin impliceert namelijk dat de persoon daarvoor niet eerlijk tegen je is geweest. En dat geeft te denken… waarom eigenlijk niet? Was hetgeen hij/zij wilde zeggen te moeilijk? Te hard? Te onaardig? Hmm. Misschien is een leugentje om bestwil dan toch zo gek nog niet…

Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien