Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

In 120 seconden een portie verse friet uit de automaat

Binnenkort kunnen we smullen van een nieuw gat in de markt: een frietmachine die een portie gele rakkers in 120 seconden voor je klaarmaakt. 

Het enige dat jij hoeft te doen is een muntje in de automaat gooien.

Waar je ook gaat
Het werkt hetzelfde als bij de bekende frisdrank- en snoepautomaten. Je haalt na 2 minuten je bakje patat uit een luikje, in een doosje daarnaast zit de gewenste saus, een vorkje en een zakje zout. In de machine zit een vriezer met 25 kilo voorgebakken friet met daaronder een bak zonnebloemolie. De frietmachine maakt 130 porties patat voordat het apparaat bijgevuld moet worden. Zo kun je – als de machines echt worden verspreid – overal waar je bent je lekkere trek stillen met een portie friet.

Geen muffe lucht
Helemaal mooi: de logge ‘koelkast’ ruikt totaal niet naar de snackbar of naar een frituurpan. Dit komt door het speciale filtersysteem. Al met al zijn de makers er 2 jaar mee bezig geweest om zover te komen. Over een paar maanden wordt een aantal machines in de praktijk getest. Vanaf 2016 hopen de initiatief nemende frietliefhebbers dat de machines in heel Nederland staan.

We willen ook bitterballen
Oprichter Bastiaan Roest krijgt nu al vragen van enthousiastelingen of er ook machines met bitterballen en calamari komen. Een portie razendsnelle patat kost overigens €2,50.

Bron: AD. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien