Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

5 tips voor kleinere poriën

Amerikaanse dermatologen spreken zelfs al over ‘porexia’.

Niet elke vrouw is gezegend met een babyhuidje. Recent onderzoek onder 2000 vrouwen wijst uit dat bijna 30 procent van de vrouwen zich meer druk maakt over hun wijde poriën dan rimpeltjes.  Amerikaanse dermatologen spreken zelfs al over ‘porexia’.

Advertentie

Drieëntwintig procent gaat zelfs zo ver dat ze een jaar alcohol zou opgeven voor kleinere poriën, 17 procent zou sociale media opofferen en 11 procent zou haar benen niet meer scheren.

De grootte van je poriën hangt van een aantal factoren, namelijk je genen, talg, vuil en dode huidcellen. Gelukkig kun je met de juiste verzorging je de grootte van je poriën verminderen. Bekijk deze tips:

1. Goede reiniging

Een mooie en gezonde huid begint bij een zorgvuldige reiniging. Het beste is om minimaal twee keer per dag te reinigen. Vergeet daarom nooit je make-up af te halen. Onthoud dat elke huidtype heeft een andere verzorging nodig (check hier welk type jij bent).

2. Hydrateren

Grote poriën komen vooral voor bij een vette huid. Hydrateer daarom niet met een té vettige crème. Je kunt ook proberen om een tijdje geen crèmes op je T-zone te smeren om te kijken of de vettigheid vermindert.

3. Scrubben

Een milde scrub verwijdert dode huidcellen en vuil, Het resultaat is een gladdere en mooiere huid. Pas op: bodyscrubs zijn te agressief voor de gevoelige huid van je gezicht.

4. Niet aan puistjes zitten

Knijpen, wrijven en drukken zal het alleen maar verergeren en kan zelfs tot ontstekingen leiden. Laat mee-eters en puisten dus altijd door een schoonheidsspecialiste behandelen.

5. Make-up

De snelste oplossing is natuurlijk om grote pori’ën te verdoezelen met make-up. Het gebruik van een primer onder foundation camoufleert. Breng de foundation in een ronddraaiende beweging aan om alle poriën zo goed mogelijk te camoufleren.

Eerder verschenen op VrouwOnline

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien