Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

De 7 grootste beautyblunders

Deze zeven “dodelijke” beautyblunders moet je in de toekomst vermijden.
Elke vrouw heeft weleens een beautyblunder begaan. Of het nou in de mode was, je het niet doorhad wat er mis was of dat je iets uit wilde proberen. Deze zeven “dodelijke” beautyblunders moet je in de toekomst vermijden:

Make-up die slecht aangebracht is, is een groter misser als je indruk wilt maken bij andere vrouwen, zo blijkt uit recent onderzoek. Bijna 80 procent krijgt een slechte indruk van vrouwen met slordige maquillage.

Advertentie

1. Getekende wenkbrauw
Eerst epileren en dan weer intekenen met wenkbrauwpotlood. Het was een tijdje een veel geziene trend, maar het blijkt inmiddels weer not done te zijn. Oplossing: epileer niet overdreven veel haartjes en gebruik de wenkbrauwpotlood met mate: overdaad schaadt.

Bron

 

2. Slecht uitgesmeerde foundation
Wanneer je foundation opdoet in een slecht verlichte kamer heb je de kans dat het product niet zo netjes over je gezicht is verdeeld. Neem daarom altijd een teint die bij je huidskleur past (vergelijk met je nek in plaats van wang) en controleer je make-up bij daglicht. Bekijk de instructie hieronder.

Bron

 

3. Slordige fake tan
Een beetje kleur uit een tube kan nog wel, maar nog voor je ‘zelfbronzer’ kan zeggen zie je eruit als een sinaasappel. Dat weet Anne Hathaway (foto) ook…:

Bron

 

4. Concealer als lippenstift
Een lichte teint op de lippen kan best mooi zijn, maar deze kleur moet wel verschillen van de kleur van de huid. Gebruik ervoor een lippenstift in plaats van concealer.

Bron

 

5. Sterk geëpileerde wenkbrauwen
Verdwaalde haartjes epileren is altijd goed, maar je kan ook veel te ver gaan. Kijk hier hoe het wel moet.

Bron

 

6. Veel mascara met klonten
Volumineuze wimpers kun je creëren door meer dan één laag mascara aan te brengen. Voor een verzorgde make-up look moet je echter zorgen dat je geen klonterige mascara krijgt. Tip: reinig je mascaraborstel met heet water om deze blunder te voorkomen.

Bron

 

7. Te veel gezichtspoeder
Voorkom dat het lijkt alsof je in de poedersuiker (of erger?!) bent gevallen door je gezichtspoeder altijd goed te verspreiden met behulp van een poederkwast.

Meer info over het onderzoek op NU.nl.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien