Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Kijken naar een aquarium is goed voor je gezondheid

Dat vis eten goed voor je is, wisten we. Maar nu blijkt kíjken naar een kom met vissen ook goed te zijn voor je mentale én je fysieke gezondheid.

Dit alles blijkt uit recent onderzoek dat in het wetenschappelijke tijdschrift Environment & Behavior is gepubliceerd.

Advertentie

Lagere bloeddruk
Wanneer je naar een aquarium vol vissen tuurt, zouden je bloeddruk en hartslag omlaag gaan. En: hoe voller de bak, hoe beter het werkt.

Dus daarom heeft elke wachtkamer er een
Volgens de onderzoekers is dit ook een van de redenen waarom we vaak een aquarium in de wachtkamer zien staan. Best slim van die tandarts, als wij helemaal zen zijn, kan hij met een gerust hart de boormachine erbij pakken.

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

Bron: Science Daily Beeld: Shutterstock

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien