Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Het aspergeseizoen is geopend: de 7 leukste weetjes

Asperges worden ook wel het witte goud genoemd. En dat is niet voor niets. Omdat het aspergeseizoen maar kort is, moeten we nu onze kans pakken. Natuurlijk omdat ze heel erg lekker zijn, maar de asperge heeft meer voordelen.

1. Na het zaaien duurt het drie jaar voordat de eerste asperges geoogst kunnen worden. Maar als ze eenmaal groeien, kan de plant sneller en wel vijftien jaar achter elkaar gebruikt worden.

Advertentie

2. Om verkleuring tegen te gaan, worden asperges tijdens het aspergeseizoen altijd in de vroege ochtend of laat op de avond geoogst, tegen de zon.

LEES OOK: Klassieke asperges met krieltjes, een gepocheerd ei en Hollandaise saus

3. Om erachter te komen of de asperges die je wilt kopen echt vers zijn, kun je twee asperges langs elkaar wrijven. Als ze een piepend geluid maken, zijn ze verser dan vers.

4. China produceert de meeste asperges van de wereld. Er wordt in totaal 57.000 hectare aan asperges verbouwd in China. Dat halen we in Nederland, met 3.570 hectare in 2015, bij lange na niet.

5. Asperges zijn caloriearm en rijk aan mineralen.

6. Asperges bevatten veel vitaminen, van E tot B. Laatstgenoemde zit vooral in de kopjes van de asperges (die ook het lekkerst zijn!).

7. Witte en groene asperges zijn stiekem hetzelfde. De witte asperge behoudt zijn kleur doordat deze niet aan zonlicht wordt blootgesteld. Dat is het enige verschil.

Wist je trouwens dat je asperges kunt koken ín de vaatwasser?

Maar je kunt ook een van de recepten uit het asperge-kookboek uitkiezen…

Libelle Kookboeken Asperges + Allemaal eitjes
Libelle Kookboeken Asperges + Allemaal eitjes
€17,90 €10,-
Samen extra voordelig!

Bron: Margriet.nl, Modernfarmer.com. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien