Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Aubel: zondagsmarkt voor fijnproevers!

Advertentie

Na lange tijd reden wij vandaag weer eens naar de gezellige markt van Aubel. Aubel ligt prachtig in de Belgische Voerstreek. Vanuit Maastricht ben je er in nog geen 30 minuten. Iedere zondagochtend is er markt in dit typische Waalse dorp. De markt is tot ver bekend om zijn verse streekproducten. Van ambachtelijk brood, verse groenten en fruit tot vlees- en worstspecialiteiten en regionale kazen. Zelfs de meest verwende tong zal hier lekkerbekkend over de markt lopen om daarna op een van de terrasjes van een ‘tas’ koffie of pintje te genieten. Bij JeanPierre, de Salon de The op de hoek van het plein, kun je smullen van geweldige patisserie. In de winkel kun je de oogstrelende lekkernijen kopen om mee naar huis te nemen. Je kunt hier trouwens ook heerlijk ontbijten.

We namen vandaag warme appelcroissants en knapperig vers stokbrood mee naar huis voor onze zondagslunch. Uiteraard ontbraken lekkere lokale kazen niet. De vierkante rauwmelkse stinkkaas Le Herve van de Oude Molen met zijn bakstenen kleur en typisch aroma vinden we heerlijk met een likje (Luikse) appelstroop. De Bouquet des Moines, een van de kazen van de Abdij van Val-Dieu, is een zachte witschimmelkaas die heerlijk is in een salade met rood zomerfruit en honing. We namen ook nog een regionale geitenbrie.

Over de cornichons, kleine augurken om in te maken en de haricots mauves, paars-zwarte sperziebonen, die we in Aubel kochten lees je binnenkort meer.

De zondagsmarkt van Aubel is een leuk culinair uitstapje. Een aanrader is ook een bezoek aan de bekende Abdij van Val-Dieu die ook in de gemeente Aubel ligt. Je kunt er heerlijk wandelen en in het restaurant of op het terras bijzondere streekgerechten eten. De Abdij van Val-Dieu is de enige cisterciënzer abdij die de Franse revolutie heeft overleefd. Binnen de abdijmuren was ook een brouwerij. Sinds 1997 worden hier weer een aantal lekkere speciaalbieren gebrouwen.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien