Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Baby Jasmijn gered dankzij 3D-printer

De Nederlandse baby Jasmijn werd geboren met een complexe hartafwijking en moest geopereerd worden. Die operatie slaagde perfect, dankzij het gebruik van een model van haar hartje dat werd gemaakt met een 3D-printer. 

De baby werd afgelopen zomer geboren met een gat tussen haar beide hartkamers. Een operatie was nodig om het gat te dichten. Om vooraf al te bekijken hoe de artsen van het Leids Universitair Medisch Centrum het gat konden dichten, lieten ze door middel van een 3D-printer een model van haar hartje maken. Hierdoor ging er tijdens de operatie geen kostbare tijd verloren.

Advertentie

Kostbare tijd
Dankzij dat model, dat in Spanje werd geprint, konden de artsen direct zien hoe ze het beste konden handelen. “In het verleden bleek soms pas op de operatietafel welke mogelijkheden er zijn en dan verlies je kostbare tijd”, vertelt kindercardioloog dr. Arno Roest aan het AD. Eind oktober werd Jasmijn geopereerd en volgens de artsen maakt ze het goed.

Bron: AD

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien