Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Baby Jasmijn gered dankzij 3D-printer

De Nederlandse baby Jasmijn werd geboren met een complexe hartafwijking en moest geopereerd worden. Die operatie slaagde perfect, dankzij het gebruik van een model van haar hartje dat werd gemaakt met een 3D-printer. 

De baby werd afgelopen zomer geboren met een gat tussen haar beide hartkamers. Een operatie was nodig om het gat te dichten. Om vooraf al te bekijken hoe de artsen van het Leids Universitair Medisch Centrum het gat konden dichten, lieten ze door middel van een 3D-printer een model van haar hartje maken. Hierdoor ging er tijdens de operatie geen kostbare tijd verloren.

Advertentie

Kostbare tijd
Dankzij dat model, dat in Spanje werd geprint, konden de artsen direct zien hoe ze het beste konden handelen. “In het verleden bleek soms pas op de operatietafel welke mogelijkheden er zijn en dan verlies je kostbare tijd”, vertelt kindercardioloog dr. Arno Roest aan het AD. Eind oktober werd Jasmijn geopereerd en volgens de artsen maakt ze het goed.

Bron: AD

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien