Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

7x waarom bananen zo goed voor je zijn

Bananen staan, net als bijvoorbeeld aardappels, onterecht bekend als dikmakers. Jammer, want je kunt er zo veel mee en ze zijn juist wel goed voor je.

Naast dat je je schoenen ermee kunt laten glanzen (zie video), zijn ze ook goed voor je lichaam – al kun je er beter niet mee ontbijten.

Advertentie

Stoelgang
We weten bijna allemaal wel dat een banaan goed is voor de spijsvertering. Maar waarom precies? In bananen zitten vezels als pectine. Hierdoor blijft of komt je stoelgang goed op gang, ook na bijvoorbeeld verstopping of diarree, en kun je dus weer zonder moeite naar het toilet. O ja, gebakken banaan is trouwens nog beter!

Bananen en depressieve gevoelens
Last van een kleine dip? Misschien kan een banaan je helpen. Bananen bevatten aminozuur (tryptofaan), dat de aanmaak van serotine – een feelgood stofje in de hersenen – bevordert. Zodra je een banaan eet komt er dus meer serotine vrij, en daardoor kun je je stukken beter voelen.

Helpt diabetes te voorkomen
Bananen bevatten erg veel vitamine B6 en vezels. Die combinatie zorgt voor ervoor dat je minder kans hebt om diabetes type 2 te ontwikkelen.

Verbetert het gezichtsvermogen
Bananen bevatten ook nog vitamine A. Door het eten van bananen zal je zicht overdag, maar ook ’s nachts verbeteren. Dit komt doordat vitamine A verbindingen bevat die de membranen rond je ogen behouden.

Verlaagt een hoge bloeddruk
Bananen bevatten veel kalium, een mineraal dat helpt om de bloeddruk te verlagen. Kalium verwijdt de bloedvaten, zodat die ongehinderd hun werk kunnen doen. Je hebt ongeveer 3.500 mg kalium per dag nodig, een gemiddelde banaan bevat 378 mg. Om ervoor te zorgen dat je genoeg kalium binnen krijgt kunnen extra multivitaminen ook geen kwaad.

Anti-katerbananen
Kalium en vitamine B6 zijn samen de ultieme anti-kater-combinatie. Maak bijvoorbeeld een lekkere smoothie met banaan, amandelmelk, honing en een snuf kaneel en je voelt je stukken beter de ochtend na dat gezellige feestje of iets te laat geworden borrel op je werk. Ook kalmeert een banaan de gevoelige maag en dat is nooit weg op een ‘gevoelige’ ochtend…

Bevordering van de hartfunctie
Bananen zijn ook goed voor de bevordering van je hartfunctie. De grote hoeveelheid kalium die de gele alleskunner bevat zorgt er namelijk voor dat er elektrische signalen door je lichaam gestuurd kunnen blijven worden. Simpel gezegd: het zorgt ervoor dat je hart blijft kloppen.

Bron: Enfait, Puurfiguur. Beeld: Shutterstock

Speel hier de woordzoeker van maandag 17 februari

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien