Stijlvolle designertas van € 295,- voor € 79,95!

Zoek binnen:

BBQ: Variatie op het vuur

Met dit weer denk je niet meteen aan een heerlijk zonnige barbecue. Hopelijk verandert dat binnenkort want vanaf morgen ligt Variatie op het vuur, het nieuwe barbecueboek van AH in de schappen. Tal Maes en ik ontwikkelden er deze winter de recepten voor.

Advertentie

Naast vlees- en visklassiekers als entrecote en forel staan in het boek trendy recepten voor (vegetarische) hoofdgerechten en bijgerechten met groenten en kaas. Ook gerechten met accessoires als de bbq-wok garen boven het vuur. Net als het nagerecht! Want, als het vuur eenmaal gloeit is het zonde om er niet om ook nog even een makkelijk toetje op te bereiden. Salades, brood, marinades, sauzen, salsa’s en tapenades ontbreken uiteraard niet!

Met Variatie op het vuur maak je eenvoudig een compleet bbq-menu met de combinatietips op elke pagina.

Het boek kost 9.99 euro en is vanaf morgen in de Albert Heijn-winkels te koop. Nu het weer nog!

Pizza met Hollandse geitenkaas en aspergetips, voor 4 personen:

De gloeiende houtskool geeft de pizzabodem een rokerige smaak, net als in de authentieke houtgestookte pizzaoven.

100 g groene aspergetips
2 koelverse steenoven pizzabodems
150 g Hollandse geitenkaas, geraspt
1 theelepel gedroogde oregano
2 eetlepels olijfolie extra vierge
– aluminiumfolie

Voorbereiden
Snijd een dun plakje van de onderkant van de aspergetips en kook ze in weinig water met zout in 1-2 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. Verdeel de aspergetips over de pizzabodems. Strooi er de geitenkaas en oregano over en bewaar de pizza’s afgedekt in de koelkast.

Bereiden
Leg de pizza’s op een ingevet rooster boven een matig heet vuur en dek de pizza’s losjes af met aluminiumfolie of zet het deksel op de barbecue. Bak de pizza’s in 8-10 minuten krokant. Druppel de olie over de pizza’s, maal er een beetje peper boven en snijd de pizza’s in punten.

Variatietip: Vervang de geitenkaas eens door dunne plakjes gorgonzola of mozzarella.

Eerder verschenen op VrouwOnline

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien