Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Bij de dierendokter

Arme, arme Tuffy.

Daar zaten we dan. Lizzy en ik. Bij de dierendokter, met een kooitje tussen ons in. Tuffy had geen idee. Hij vond het wel gezellig, at stukjes Sultana uit Lizzy haar mond. Hij floot een liedje en zei: ‘kusje, kusje’.

Advertentie

De dierendokter heette, tot Lizzy’s verbazing, geen Tom. Sterker nog, ze was een vrouw. Een lieve bezorgde vrouw. “Ik heb zelf ook een valkparkiet,” vertrouwde ze me toe. “En die ringetjes om die pootjes zijn echt een ramp. Ze knellen alles af.”

Uit een lade haalde ze een klein tangetje. Daarmee moest het probleem verholpen worden. Maar het pootje van Tuffy was inmiddels aardig opgezwollen en zo’n ringetje is van een soort sadistisch superstaal gemaakt. No easy job, dus.

Al snel begon het te bloeden. Tuffy schreeuwde als een mager speenvarken. Zo goed en zo kwaad als het ging, hield ik het kleine vogeltje vast terwijl de dierendokter het pootje onder handen naam. Lizzy was in de wachtkamer gaan zitten.

Uiteindelijk, na ruim twintig minuten wrikken, was het ringetje los. Mijn arme vogel zat onder het bloed en was aan het hyperventileren (ja, dat kan, vogels kunnen, als ze veel stress hebben gaan hyperventileren). De dokter gaf hem pijnstillers (ja, ook dat kan).

“Hij heeft geluk gehad,” zei ze. “Bij dertig procent van deze ingrepen breekt het pootje. Maar dat vertel ik altijd achteraf.”

Ik moest mijn best doen om niet in tranen uit te barsten.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien