Bleekselderij met pijnboompitten en tijm

Meestal gratineer ik beetgaar gekookte bleekselderij in de oven met room en kaas. Vandaag eten we de bleekselderij volgens het nieuwe AH-basiskookboek waarover ik gisteren al schreef. De heerlijke smaak van de bleekselderij komt door het stoven veel beter tot zijn recht. Bovendien is het veel gezonder! Stoven is vooral lekker voor grote stukken en hele stengels.
Bleekselderij met pijnboompitten en tijm, bijgerecht voor 3 personen:
50 g pijnboompitten
1 struik bleekselderij, schoongemaakt
25 g boter
2 el verse tijmblaadjes
nodig: hapjespan
1. Verhit de hapjespan op een laag vuur. Strooi de pijnboompitten erin en rooster ze heel lichtbruin, terwijl je blijft roeren. Laat ze op een bord glijden.
2. Snijd de stengels bleekselderij in stukken van ca. 5 cm.
3. Smelt de boter in de hapjespan en bak de bleekselderij op matig vuur 2 minuten. Schep de groenten tussendoor een paar keer om. Voeg de tijm, 2 eetlepels water en naar smaak zout toe. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en stoof de bleekselderij in ca. 8 minuten beetgaar.
4. Schep de bleekselderij met het stoofvocht in een warme schaal en strooi de pijnboompitten erover.
Lekker met saucijzen en aardappelpuree.
Eerder verschenen op VrouwOnline