Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Blindengeleidehond redt baasje

Blindengeleidehond Figo verdient een medaille: hij heeft het leven van zijn baasje gered.

De 62-jarige Amerikaanse Audrey Stone stak samen met haar golden retriever Figo de straat over in New York. Toen een bus hard kwam aanrijden bedacht Figo zich geen moment en sprong voor de bus! De trouwe viervoeter ving hiermee de grootste klap op.

Advertentie

Verwondingen
Audrey werd met een gebroken enkel, elleboog, enkele gebroken ribben en een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De 8-jarige Figo liep alleen een wond aan zijn voorpoot op, wat een wonder is, want volgens ooggetuigen hingen plukken van zijn vacht nog aan de bumper van de bus en op het voetpad. Intussen zijn Audrey en Figo aan de betere hand.

Trouwe hond
Volgens ooggetuige Paul Schwartz liep Figo mank, maar bleef erg rustig. “Hij liet zijn pootje zonder problemen verbinden. Hij blafte of jankte niet, maar hij bleef wel trekken om bij zijn baasje te komen”, aldus Paul. Dierenarts LouAnn Pfeifer is niet verbaasd over de reactie van de blindengeleidehond. “Dit is waarvoor ze getraind worden”, zegt ze.

Schoolbus
De buschauffeur verklaarde de twee niet te hebben gezien. Volgens de politie reed hij niet te hard. Gelukkig bleven de chauffeur en de twee kinderen die in de bus zaten ongedeerd.

Bron: AD. Beeld:Twitter

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien