Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Blonde highlights: tips & tricks


De nieuwste haartrend zijn blondnuances: een blonde coupe die natuurlijk oogt, maar toch geverfd is met verschillende tinten. Wil je ook zo’n mooi zomers kapsel? Beautyjournaal geeft de beste tips:

Een coupe die eruit ziet alsof je net terug bent van vakantie en de zon met je haren heeft gespeeld. Dat willen we toch allemaal? Voor het optimale resultaat laat je je lokken onder handen nemen door een goede kapper. Deze kan de highlights er zo inzetten dat het heel natuurlijk lijkt en je je haar zo min mogelijk beschadigt.

Advertentie

Drie kappers geven hun mening en advies.

Tip van Kimm Koffijberg:
“The Soft Touch trend is een natuurlijke haartrend met zachte kleuringen en veel nuances in het haar. De kniptechniek die je hierbij gebruikt moet een zachte valling geven, zodat haarkleur en coupe elkaar versterken”, zegt Kim Koffijberg, eigenaar Hairdressers Amsterdam. “Het is een must om blondtinten na het verven goed te onderhouden met een goede shampoo en conditioner. Ik heb hier wat meer tips voor je.”

Tip van Hakan Alacali:
Hakan Alacali, creative director van Ruthless Kappers in Enschede, vindt het belangrijk dat bij het kleuren de gebruikte kleuren en tinten bij de coupe passen. Die moeten een eenheid vormen. “De tijd van goed zichtbare highlights is voorbij. Vrijwel niemand wil nog strepen in het haar zien. De kleuren moeten geleidelijk in elkaar overlopen.”

Tip van Agnes Westerman
“Het oplichten van het haar is voor kappers moeilijker dan een donkere kleur geven”, zegt Agnes Westerman, hairstylist bij Team Twins Hair & Beauty in Dalen. Het is volgens haar niet alleen een kwestie van de juiste verf kiezen, maar ook van techniek. “Handmatig aanbrengen van de verf zonder folies leent zich bijvoorbeeld goed voor een sunkissed look.” Volgens haar gaan blondtinten dit seizoen het modebeeld bepalen.

BeautyJournaal tip! Lees hier meer over die nieuwe free hand kleurtechniek, zonder folies!

Je kunt er ook voor kiezen om zelf je haar te behandelen. Veel merken hebben een aantal producten speciaal voor het oplichten van haar. Let op: de kleur van de highlights mogen nooit twee tinten verschillen van je originele haarkleur. Anders krijg je al snel een onnatuurlijk strepen effect.

Ga jij deze zomer voor blonde lokken? Shop de producten!

L’Oréal Paris Casting Sunkiss Jelly

De Casting Sunkiss Jelly van L’Oreal Paris geeft je lokken een zomerse, lichtere kleur. Het product is een gel die ervoor zorgt dat je haar 1 à 2 tinten lichter wordt. Je hoeft de gel niet uit te spoelen.

Je bepaalt zelf hoe licht je haar wordt, omdat de bestanddelen op warmte reageren. Als de temperatuur stijgt lost er meer melanine op en dat zorgt voor een oplichtend effect.

Dankzij een lagere hoeveelheid oplichtende bestanddelen vindt het oplichten alleen plaats aan de oppervlakte. De gel bevat geen ammoniak en de formule is verrijkt met beschermende ingrediënten en camelia zaadolie dat de haarvezels verzorgt. In drie natuurtinten.
Koop het product hier.

Andrélon Zomer Blond


Andrélon lanceert deze zomer de vernieuwde lijn Zomer Blond. De lijn is uitgebreid met twee nieuwe producten: het 1-minuut masker en de glanscrème.

De producten latende blonde glans herleven met kamille (ophelderend) en honing (vochtherstellend).  De lijn bestaat uit een shampoo, conditioner, droogshampoo, 1-minuut masker en een glans crème.
Je koopt de Zomer Blond collectie hier.

Goldwell Dualsenses Blondes & Highlights Anti-Brassiness Shampoo


Alle producten neutraliseren ongewenst geeleffect. Daarnaast geven ze je blonden lokken een boost door het haar te verzorgen en een reflecterende glans achter te laten.  Verdeel het product over vochtig haar, schuim het op en spoel het uit.
Koop het product hier.

 

John Frieda Sheer Blonde Brightening Oil Elixir


De zachte olie laat dof en droog haar herleven. Het product ontwart, verheldert en intensiveert de kleur. De technologie zorgt ervoor dat licht reflecteert op de haarvezels met ultieme glans als resultaat.

De combinatie van zonnebloem- en arganolie voedt en herstelt de structuur van het haar. Deze olie is geschikt voor ieder type blond haar. Aanbrengen voor het stylen met warmte of als tussendoortje.
Koop het product hier.

 

John Frieda Sheer Blonde Everlasting Blonde Deep Conditioner
Ideaal voor pasgekleurd haar, verlengt de kleur tot max 12 weken.  Aanbrengen in de lengtes van nat haar, even laten intrekken en vervolgens uitspoelen.
Shop het product hier.

Bron: Beautyjournaal

Eerder verschenen op VrouwOnline

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien