Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Brandweer druk met blikseminslag en lekkages

Voor zover bekend raakten er geen mensen gewond als gevolg van de extreme weersomstandigheden.

In het midden van het land waren nogal wat branden als gevolg van blikseminslag. Zo moest de brandweer onder meer uitrukken in Nijmegen, Wijchen en Beesd. In de hele regio was sprake van wateroverlast en zijn door de harde wind veel bomen omgewaaid.

Advertentie

De brandweer in Rotterdam moest zaterdagavond verschillende keren uitrukken voor branden door blikseminslag. Ook overstroomde het riool op verschillende plekken in de stad als gevolg van zware buien.

Kelders

Ook in de regio Utrecht sloeg de bliksem verschillende keren in. Hulpdiensten in de stad Utrecht kregen bovendien veel meldingen binnen van kelders die onder water waren gelopen, zo meldde de brandweer.

Er trokken zaterdavond fikse onweersbuien over het land. Het KNMI gaf eerder op de avond een weeralarm af, maar trok deze zondag vroeg in de ochtend weer in.

Trein

Het treinverkeer in het midden van Nederland is nog steeds ontregeld. Vooral rond Amersfoort en Utrecht zijn er nog problemen. Op onder meer de trajacten Amersfoort-Ede-Wageningen, Woerden-Bodegraven en Geldermalsen-Tiel is helemaal geen treinverkeer mogelijk.

Op andere trajecten rijden minder treinen dan normaal. Een woordvoerster van spoorbeheerder ProRail kon zondagochtend nog niet zeggen wanneer de treinen weer volgens het spoorboekje rijden. 

Weeralarm

Het KNMI heeft zondag vroeg in de ochtend het weeralarm voor de regio’s in het midden van het land ingetrokken. De waarschuwing voor extreem weer blijft in delen van het land nog wel van kracht.

Het weeralarm is ingetrokken omdat het onweer in intensiteit is afgenomen. Naar verwachting verlaten de buien aan het einde van de nacht het noorden van het land, aldus het KNMI.

© ANP

Speel hier de Zweedse puzzel van zaterdag 18 januari

Zweedse puzzel Libelle

Premium

Zin om lekker te puzzelen dit weekend? Waag je aan deze topper van een Zweedse puzzel.

Na aankoop heb je 7 dagen om 'm af te maken. Zet 'm op!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien