Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Brandweer druk met blikseminslag en lekkages

Voor zover bekend raakten er geen mensen gewond als gevolg van de extreme weersomstandigheden.

In het midden van het land waren nogal wat branden als gevolg van blikseminslag. Zo moest de brandweer onder meer uitrukken in Nijmegen, Wijchen en Beesd. In de hele regio was sprake van wateroverlast en zijn door de harde wind veel bomen omgewaaid.

Advertentie

De brandweer in Rotterdam moest zaterdagavond verschillende keren uitrukken voor branden door blikseminslag. Ook overstroomde het riool op verschillende plekken in de stad als gevolg van zware buien.

Kelders

Ook in de regio Utrecht sloeg de bliksem verschillende keren in. Hulpdiensten in de stad Utrecht kregen bovendien veel meldingen binnen van kelders die onder water waren gelopen, zo meldde de brandweer.

Er trokken zaterdavond fikse onweersbuien over het land. Het KNMI gaf eerder op de avond een weeralarm af, maar trok deze zondag vroeg in de ochtend weer in.

Trein

Het treinverkeer in het midden van Nederland is nog steeds ontregeld. Vooral rond Amersfoort en Utrecht zijn er nog problemen. Op onder meer de trajacten Amersfoort-Ede-Wageningen, Woerden-Bodegraven en Geldermalsen-Tiel is helemaal geen treinverkeer mogelijk.

Op andere trajecten rijden minder treinen dan normaal. Een woordvoerster van spoorbeheerder ProRail kon zondagochtend nog niet zeggen wanneer de treinen weer volgens het spoorboekje rijden. 

Weeralarm

Het KNMI heeft zondag vroeg in de ochtend het weeralarm voor de regio’s in het midden van het land ingetrokken. De waarschuwing voor extreem weer blijft in delen van het land nog wel van kracht.

Het weeralarm is ingetrokken omdat het onweer in intensiteit is afgenomen. Naar verwachting verlaten de buien aan het einde van de nacht het noorden van het land, aldus het KNMI.

© ANP

Femke: “Ik gun Oscar een 2e leg, mochten wij ooit uit elkaar gaan”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (6) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: sterilisatie. 

Na een avondje fijn gezelschap en heerlijk eten fietste ik met een vriendin naar huis. Ze vertelde me dat haar man die dag een afspraak bij de uroloog had gehad om het over een sterilisatie te hebben. Hij kreeg 2 weken bedenktijd en een papiertje waarop stond wat de ingreep ging kosten: zo’n €500,-. Op hetzelfde papiertje stond ook hoeveel terugdraaien van de sterilisatie zou kosten: €4000,- euro.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien