Anastasia nu met € 10,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Brede of hoekige schouders

Bredere schouders geven een krachtige uitstraling maar alles wat té is, is nooit goed.

Balans is waar het in styling om gaat! Hier wat tips hoe jouw schouders minder jouw silhouet bepalen.

Advertentie

DO

Jas
Wanneer je een jas koopt, ga dan eens voor een model dat onderin uitloopt en hierdoor tegenwicht geeft aan je bredere schouderpartij. Zoom in op het A-lijn model. Perfecte balans!

V van veilig!
De V-hals is vrijwel altijd goed! Je betrekt hiermee een deel van je schouders bij de halsopening. Je gaat de diepte en reduceert zo de breedte. Een wikkeljurk is dus een echte musthave voor jou!Een te wijde V-hals laat je liever in het rek hangen. De lijnen richten zich dan teveel naar de buitenkant en geven juist weer dat verbredende effect.

Doe je haar los!
Wanneer je lang haar hebt laat het dan lekker los hangen. Niemand die de breedte van je schouders ziet!

Verticale lijnen
Verticale lijnen helpen om de breedte van jouw schouders optisch te doorbreken.
Met een loshangende sjaal of ketting bereik je hetzelfde effect en doorbreek je slim en elegant de schouderlijn. En denk ook eens aan een blouse met opvallende knopen. Ook dit is een verticale lijn die werkt!

Mouwinzet
Minimaliseer de breedte met tops en jurken zonder duidelijke schouderlijn. Geen mouwen met pofinzet dus! Om je schouders ronder te laten lijken is een raglan mouwinzet zeer geschikt. De diagonale lijn geeft een wat ‘afhangend’ effect en dat is nu net wat je nodig hebt.

DON’T

Grote kraag
Let goed op de kraag. Grote of wijde kraag = verbredend effect = de nadruk leggen op je brede schouders. Niet goed dus!

Toeters en bellen
Geen toeters en bellen op jouw schouders graag! Epauletten, schoudervullingen of andere schouderdetails doen jouw schouders geen goed.

Rechtoe rechtaan
Het effect van een rechte en/of hoge halslijn is dat jouw schouders breder lijken. De rechte lijn weerspiegelt zich dan namelijk naar jouw schouders. Geef jouw schouders meer ronde lijnen door ronde halslijnen en kragen.

Asymmetrisch
Diagonale lijnen zijn goed om jouw schouderbreedte af te zwakken maar er is een uitzondering: de asymmetrische halslijn. Je zet dan één schouder enorm in de spotlight.

Bovenstaande kleding komt uit de collectie van 2style4you.com.

Eerder verschenen op VrouwOnline

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien