Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Dokter schrijft ontroerende brief naar ouders die hun baby verloren

Een kinderziekenhuis in Texas is een campagne gestart om aandacht te geven aan bijzondere programma’s in het ziekenhuis. Dokter Karen Johnson heeft voor dit project een ontroerende brief geschreven om ouders die een kind verloren hebben een hart onder de riem te steken.

“Als kinderarts zorg ik voor de ziekste baby’s in het ziekenhuis. Dit is een brief voor de ouders waar niemand over wil praten. De ouders die nooit een geboortekaartje hebben kunnen sturen. De ouders die nooit een eerste lachje of de eerste stapje hebben gezien. De ouders die afscheid nemen terwijl dat eigenlijk een welkom zou moeten zijn. Ik schrijf deze brief voor jullie”, zo schrijft dokter Karen Johnson.

Advertentie

“Het begint allemaal als je erachter komt dat je een kindje krijgt. Je wordt moeder! Je wordt vader! Je maakt de eerste afspraak in het ziekenhuis en je kunt alleen nog maar dromen van het moment dat je de eerste echo hebt en de eerste keer dat je de hartslag hoort. Je fantaseert over hoe je kindje eruit zal zijn en wat zijn of haar persoonlijkheid zal zijn. Je denkt er geen minuut aan dat je dat nooit zal weten.”

LEES OOK: Dokters geven baby geen kans – maar dan gebeurt een wonder

“Dan krijg je een telefoontje dat de grond onder je voeten doet verdwijnen. Je blijft hopen dat de testuitslagen misschien fout zijn. De hoop zorgt ervoor dat je je door de vele afspraken in het ziekenhuis heenslaat. Je blijft je vasthouden aan deze hoop, hopen dat deze tests misschien wel aantonen dat je baby gezond is.”

“Het antwoord is nee. Jouw baby zal geen lang of gezond leven hebben.”

“En nu lig je ’s nachts wakker en vraag je je af wat je nu moet doen. Waarom gebeurt mij dit? Wat heb ik fout gedaan? Het antwoord: jij hebt helemaal niets verkeerd gedaan en wij zijn hier om je te helpen. Je moet je door deze moeilijke tijd heenslaan. Het wordt moeilijk, het wordt een lange weg, maar wij zijn er om je te steunen. Dat is mijn missie. Mijn taak stopt niet als ik het slechte nieuws heb verteld.”

Lees ook: Er komt mogelijk een register voor doodgeboren kinderen

“Het maakt niet uit hoe lang je kind leeft, er wordt van elk kind gehouden. We besluiten samen hoe we het je kindje en je familie zo comfortabel mogelijk kunnen maken van de eerste tot de laatste adem. We maken een plan voor het voeden en alle aspecten van het leven van je kindje. En daarbij houden we van ieder kind.”

“We werken met specialisten voor de mooiste video’s, foto’s en hand- en voetafdrukken. Misschien word je kindje niet levend geboren, ook dan zorgen we voor zo veel mogelijk mooie herinneringen. We eren jullie rol als ouders en de blijvende rol van jullie nieuwe kindje in de familie. En als je afscheid moet nemen van je kindje hopen we dat je dat nooit zal vergeten.”

“Het blijft altijd jouw kindje, en jij blijft altijd een vader of moeder.”

Bron: Today.com. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien