Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Terminaal zieke moeder laat 40 brieven achter voor dochter

Heather McManamy heeft brieven geschreven voor alle mijlpalen in het leven van haar dochtertje Brianna (4). Mijlpalen die Heather zelf niet meer zal kunnen meemaken.

De 35-jarige Heather uit Wisconsin (Verenigde Staten) heeft al 2 jaar kanker en kan niet meer genezen. Ze zal haar dochtertje Brianna niet kunnen zien opgroeien. Omdat ze wil dat Brianna haar toch altijd zal blijven herinneren, heeft ze 40 brieven geschreven die haar dochter mag openen op belangrijke dagen die gaan komen in haar leven. Zodat haar moeder dan toch een beetje bij haar is.

Advertentie

Liefdesverdriet
“Ik heb brieven geschreven voor de dag waarop ze haar rijbewijs haalt, haar eerste liefdesverdriet, haar bruiloft, of als ze gewoon een rotdag heeft”, vertelt Heather tegenover ABC News. “Het maakt me niet uit wat mijn dochter later doet: als ze maar gelukkig is. Het leven is kort. Zolang ze zichzelf blijft, komt alles goed.”

Lees ook: Petra schreef 15 jaar lang brieven met een ter dood veroordeelde moordenaar

Hoop
In 2013 ontdekte Heather dat ze borstkanker had. Ze heeft in totaal 9 chemokuren gehad, maar het mocht helaas niet baten. Vorig jaar kreeg de Amerikaanse te horen dat ze niet meer kon genezen. “Ik doe alles om er zo lang mogelijk voor mijn dochter en man te zijn”, zegt Heather. “Ik heb dus toch nog hoop. Ik ben er nog niet klaar voor om afscheid te nemen. Het is heel pijnlijk om te weten dat ze heel verdrietig om me zullen zijn en ik er dan niet ben om ze te troosten.”

brieven
De mooiste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:
Mooi en verdrieting: man neemt zieke hond mee op laatste wereldreis:
[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

LEES OOK:

Bron: ABCNews. Beeld: Facebook

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien