Libelle Zoomeravond in Blijdorp: nu maar € 10,- p.p.

Zoek binnen:

Caponata: Siciliaanse auberginesalade

Caponata is een typisch gerecht uit de Siciliaanse keuken. Caponata is een koude groentesalade die als antipasto of als contorno wordt geserveerd. De basis vormt gebakken aubergine, aangevuld met paprika, bleekselderij en vaak ook tomaat. De groentensalade wordt verder op smaak gebracht met olijven, kappertjes, pijnboompitten, een scheutje azijn en schepje suiker. De azijn en suiker zorgen voor het karakteristieke zoetzure accentje. Uiteraard zijn van de caponata talrijke recepten in omloop. Hoe maak jij caponata klaar? Of heb je een ander lekker auberginerecept (een van m’n favoriete groenten), laat het me weten!

Caponata, voor 4-6 personen:

Advertentie

2 aubergines, in blokjes
2-3 el olijfolie
1 grote rode ui, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, in reepjes
1 blik tomatenblokjes à 400 ml
2-3 el witte wijnazijn
1-2 el suiker
16 zwarte olijven, zonder pit
1-2 el kappertjes
zout & peper uit de molen
2 el verse tijmblaadjes (of platte peterselie)
1-2 el geroosterde pijnboompitten

Bak de aubergine in de olie bruin aan. Bak de ui en bleekselderij 5 minuten mee en voeg de tomatenssblokjes toe. Laat de groenten zachtjes 10 minuten smoren; laat het merendeel van het vocht daarbij verdampen. Voeg azijn en suiker naar smaak voor een zoetzuur accent toe en warm 1 minuut mee. Neem de pan van het vuur en voeg de olijven, kappertjes, tijm, pijnboompitten en zout & peper naar smaak toe. Laat de salade afkoelen tot kamertemperatuur en controleer de smaak opnieuw op peper, zout, azijn en eventueel wat suiker. Lekker als antipasto of contorno bij gegrild rood vlees.

Eerder verschenen op VrouwOnline

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien