Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Cipolle in agrodolce

Waar wij uien, van welke soort dan ook, veelal als smaakmaker gebruiken, doen ze er in Italië van oudsher veel meer mee. Partjes grillen voor bij rood vlees. Hele bollen leeg lepelen en vullen met een vleesmengsel om vervolgens onder de grill met een knapperig brood/kaaskorstje te gratineren. Of inleggen in zoetzuur, casalinga, huisgemaakt (letterlijk: door de huisvrouw gemaakt), bedoel ik dan uiteraard want kant-en-klaar kan iedereen makkelijk scoren.

Dit recept is een klassiek recept uit de oude Romeinse keuken. Veelal worden er kleine uitjes voor gebruikt. Je kunt het recept ook maken met sjalotten. Of partjes ui die nog aan de wortel zitten, zoals ik meestal doe. De uien zijn niet alleen verrukkelijk als contorno, bijgerecht, maar ook als antipasto. Geef er dan wat hompen brood bij het heerlijke vocht niet verloren te laten gaan. Ik scoor er altijd weer mee.

Advertentie

Cipolle in agrodolce, voor 4 personen:

3-4 uien
olijfolie
1-2 el suiker
3/4 dl wittewijnazijn
1 vers laurierblaadje

Pel de uien en snijd ze in 6-8 partjes; snijd de wortel niet weg zodat de partjes heel blijven. Bak de uipartjes in een pan met dikke bodem in een beetje olijfolie goudbruin. Bestrooi de uien met de suiker en laat de suiker op laag vuur karameliseren. Voeg de azijn en het blaadje laurier toe en stoof de uien afgedekt in zo’n 15 minuten helemaal gaar. Neem de laatste 5 minuten de deksel van de pan en laat het vocht tot een dikke siroop inkoken. Je kunt de zoetzure uipartjes nu direct serveren maar afgekoeld zijn ze minstens zo lekker!

Eerder verschenen op VrouwOnline

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien