Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Kayleigh (18) crowdfundt uitvaart moeder

Geen geld en vol verdriet om het plotselinge overlijden probeert de pas 18-jarige Kayleigh geld in te zamelen voor de uitvaart van haar moeder.

De moeder van Kayleigh van Drumpt uit Almere stapte onverwacht uit het leven. Alsof die dreun nog niet zwaar genoeg is, staat de 18-jarige ook nog eens voor een groot financieel probleem. Ze kan de uitvaart van haar moeder Kate niet betalen. Om haar toch een mooi afscheid te geven, heeft Kayleigh met vriendinnen van haar moeder een crowdfundingpagina opgezet.

Advertentie

Schulden
“Ik denk wel dat mijn moeder hierover nagedacht heeft, maar het niet kon veranderen. Er was geen geld voor een uitvaartverzekering en we hadden schulden”, vertelt de tiener aan het AD. “Ze weet dat ik een sterke meid ben en er iets op verzin. Ik neem het haar niet kwalijk.”

Crowdfunding
Met de crowfunding hoopt ze € 3500,- bij elkaar te sprokkelen. Inmiddels staat de teller op € 1300,-. De begrafenisondernemer heeft respect voor mijn situatie en ik mag op een ander moment betalen. Maar de rekening van het mortuarium moet ook nog komen.”

Fibromalygie
Moeder Kate leed aan fibromalygie, ook wel bekend als wekedelenreuma. Twee op de honderd volwassenen in Nederland lijdt aan de nog niet erkende ziekte. “Ze had er haar hele leven al last van, maar sinds het een paar jaar terug vastgesteld werd kreeg ze steeds meer pijn.” Ook werd ze vergeetachtig en lag ze soms anderhalve week lang onafgebroken op bed.

Haar zonnetje
Voor Kayleigh kwam de dood van Kate totaal onverwacht. “Ik had het niet zien aankomen. Ze zat niet in een depressie. Misschien in een negatieve sleur, maar ik was haar zonnetje. Haar reden om te leven. Misschien had ze nu het idee dat ik op eigen benen kan staan en ging het lichtje uit.”
Bij de gemeente aankloppen, vindt Kayleigh geen optie. “Mijn moeder had niets met de gemeente en ik wil liever zelf de regie houden.”

Huis uit
Alsof de uitvaartkosten en de schulden nog niet genoeg hoofdbrekens zijn, moet ze ook nog eens per augustus haar huis uit omdat de woning op naam van haar moeder staat. “Ik hoop uiteindelijk een eigen huisje te krijgen, waar ik de rust kan vinden om het verlies van mijn moeder te verwerken.”

Wil je Kayleigh helpen? Je kunt via deze crowdfundingpagina geld doneren.

Bron: AD. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien