Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

De juiste scheiding voor elk gezicht

Je scheiding op de juiste plek kan veel betekenen voor je kapsel én gezicht.

De meeste vrouwen hebben jarenlang hetzelfde kapsel, met dezelfde scheiding. Maar heb jij wel de meest flatterende scheiding voor jouw gezichtsvorm?

Advertentie

Om je te helpen aan de juiste scheiding hebben we alle vormen en scheidingen op een rij gezet.

Hartvormig
Een hartvormig gezicht is te herkennen aan een smalle kin en hoge, iets bredere jukbeenderen en kaak. Om dit sprekende gezicht in balans te brengen is het verstandig om bij lang haar voor een middenscheiding te gaan. Bij korter haar is het belangrijk om laagjes rond het gezicht te knippen, dit maakt je gezicht minder breed. Extra tip: wil je graag een pony? Ga dan voor een schuine pony ipv een rechte pony; die maakt het gezicht breder.

Rond
Om je ronde gezicht minder rond te laten lijken is het verstandig om een diepe zijscheiding te maken. Ook lijkt je gezicht minder rond met lang haar, doordat de verticale lijnen van je haar zorgen voor lengte.

Vierkant
Bij een vierkant gezicht is het belangrijk om de vorm van je gezicht ronder en zachter te laten lijken. Dit kun je bereiken met een zijscheiding boven het knikje van je wenkbrauw. Een andere truc is het knippen van laagjes in je haar. Het maakt niet uit of je lang of kort haar hebt. Door de golfbeweging die je met de laagjes creëert wordt het gezicht minder hoekig.

Ovaal
Heb jij een ovaal gezicht? Dit is de makkelijkste vorm en hier kan je nagenoeg alles mee. Door je scheiding elke dag op een andere plek te leggen, kun je van jezelf een kapselkameleon maken.

Hoog voorhoofd
Heb jij een hoog voorhoofd? Dan is het aan te raden om een flinke pony te knippen. Zo verberg je je voorhoofd.

Succes met de puntkam en bij de kapper!

Eerder verschenen op VrouwOnline

Speel hier de woordzoeker van maandag 17 februari

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien