Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Disney verfilmt balletklassieker 'De Notenkraker'

Na ‘Assepoester’ waagt Disney zich aan een nieuwe live action verfilming van een klassiek verhaal. Dit keer is ‘De Notenkraker’ aan de beurt.

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]
Advertentie

Het verhaal, een combinatie van Tsjaikovski’s ballet en E.T.A. Hoffman’s De Notenkraker en de Muizenkoning, krijgt bij Disney de titel De Notenkraker en de Vier Rijken. Lasse Hallstrom, regisseur van onder meer What’s Eating Gilbert Grape en The Cider-House Rules, gaat het verhaal verfilmen met echte acteurs – vandaar de benaming live action.

LEES OOK: DE 10 DISNEYFILMS DIE JE DE KOMENDE TIJD MÓET ZIEN

Peperkoekmannetjes
In het klassieke verhaal krijgt de jonge Clara een notenkraker van haar opa op kerstavond. Als ze later op de avond haar cadeau nog eens bekijkt, slaat de klok middernacht en bevindt ze zich plotseling in een magische wereld waarin peperkoekmannetjes strijden tegen de slechte Muizenkoning. Clara speelt een cruciale rol in de uitkomst van die strijd.

Muziek, maestro
We zijn vooral benieuwd of Disney de originele muziek van Tsjaikovski zal gebruiken, net als in de animatiefilm Fantasia (uit 1940 alweer!), of dat voor een modernere aanpak wordt gekozen. De data van de opnames en de première zijn nog niet bekend.

Bron: The Hollywood Reporter. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien