Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Wat te doen met citroen?

Citroen is multifunctioneel en eigenlijk onmisbaar voor verscheidene dingen. Gebruik je je citroen voornamelijk in de keuken? Er zijn nog veel meer mogelijkheden! Libelle legt je uit wat je allemaal kunt doen met citroen.

Weg met vlekken
Last van roestvlekken? Meng dat wat citroensap met zout en smeer de vlek met dit mengsel in. Was het goedje daarna goed uit.
Gooi ook eens een klein kopje sap bij je witte was, hiervan wordt de was nog witter en stralender!

Advertentie

Highlights
Als je je donkere coupe een beetje beu bent, dan kan je je haar gerust oplichten met wat citroensap. Door het sap krijgt jouw haar een lekker zomerse uitstraling! Let op, want citroen droogt wel uit. Smeer na afloop je haren in met olijfolie om je lokken te laten stralen.

Weerstand
Citroen zit barstensvol vitamine C en is ideaal om je weerstand te verbeteren. Meng eens een halve citroen met gekoeld (sprankelend) water voor een fris drankje vol smaak en vitamine C.

Verfrisser
Gebruik het vruchtvlees van de citroen en gooi hier een theelepel zout bij. Stop dit mengsel in een kopje en plaats deze ergens in huis. Dit mengsel dient als luchtverfrisser en zal nare geurtjes neutraliseren.
Gebruik citroen ook als verfrisser al je handen stinken naar vis of rook. Smeer je handen in met een schijfje citroen en laat dit één minuutje intrekken en was daarna je handen.

Opknappen van groente en fruit
Leg verlepte sla in een bak met koud water en een kneepje citroensap, je sla knapt helemaal op! Besprenkel citroensap over geschilde appels om verkleuring tegen te gaan.

10 nieuwe medische behandelingen: van eiwitten tegen migraine en afvallen met een maagballon

vrouwenkwalen

Spataderen bestrijden met een roterend draadje, rimpels liften met een straaltje gas en virtuele pijnbestrijding: de medische ontwikkelingen staan niet stil. De 10 nieuwste behandelingen.

1. Buikspoeling bij eierstokkanker

Het is een van de sluipendste en agressiefste vormen van kanker: eierstokkanker. Er zijn nauwelijks voortekenen en als het ontdekt wordt, is het vaak te laat. Jaarlijks krijgen 1300 vrouwen in Nederland eierstokkanker. Drie op de vier van hen hebben al uitzaaiingen in de buik. Vijf jaar na de behandeling is nog ongeveer een derde van deze vrouwen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien