Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Wat te doen met citroen?

Citroen is multifunctioneel en eigenlijk onmisbaar voor verscheidene dingen. Gebruik je je citroen voornamelijk in de keuken? Er zijn nog veel meer mogelijkheden! Libelle legt je uit wat je allemaal kunt doen met citroen.

Weg met vlekken
Last van roestvlekken? Meng dat wat citroensap met zout en smeer de vlek met dit mengsel in. Was het goedje daarna goed uit.
Gooi ook eens een klein kopje sap bij je witte was, hiervan wordt de was nog witter en stralender!

Advertentie

Highlights
Als je je donkere coupe een beetje beu bent, dan kan je je haar gerust oplichten met wat citroensap. Door het sap krijgt jouw haar een lekker zomerse uitstraling! Let op, want citroen droogt wel uit. Smeer na afloop je haren in met olijfolie om je lokken te laten stralen.

Weerstand
Citroen zit barstensvol vitamine C en is ideaal om je weerstand te verbeteren. Meng eens een halve citroen met gekoeld (sprankelend) water voor een fris drankje vol smaak en vitamine C.

Verfrisser
Gebruik het vruchtvlees van de citroen en gooi hier een theelepel zout bij. Stop dit mengsel in een kopje en plaats deze ergens in huis. Dit mengsel dient als luchtverfrisser en zal nare geurtjes neutraliseren.
Gebruik citroen ook als verfrisser al je handen stinken naar vis of rook. Smeer je handen in met een schijfje citroen en laat dit één minuutje intrekken en was daarna je handen.

Opknappen van groente en fruit
Leg verlepte sla in een bak met koud water en een kneepje citroensap, je sla knapt helemaal op! Besprenkel citroensap over geschilde appels om verkleuring tegen te gaan.

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien