Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Ebru interviewt Kenny B. (die van 'Praat Nederlands met me')

Heel Nederland zwijmelt weg bij zijn zwoele stem. Maar hoe leuk is het eigenlijk écht om met zanger Kenny B (53) in Parijs te zijn? Aan Ebru verklapt hij: “Het vergt veel voor een vrouw om met mij te zijn”.

“Ebru, ik ben op zoek naar eten. Ik heb honger en ik moet vis hebben. Ik eet geen vlees. Koken duurt me te lang, dus ben ik op zoek naar kant-en-klare vis. Eten is een zwakheid van de mens, was ik maar een python, dan at ik maar eens in de drie maanden!”

Advertentie

Heb je niet iemand die voor je kookt?
“Een vrouw? Nee, een vrouw ligt niet voor het oprapen. Iedereen wil de perfecte vrouw hebben, maar vergeet daarbij naar zichzelf te kijken. Het vergt veel van een vrouw om met mij te zijn; ik ben ook maar een mens en heb zo mijn onhebbelijkheden.”

Wat is er zo erg aan jou dat een vrouw niet met jou zou willen zijn?
“Soms wil ik écht alleen zijn. Heus, ik ben aardig voor iedereen en als ik een vriendin zou hebben, zou ik wel lief voor haar zijn. Niet dat ik haar met cadeautjes zou overladen, maar vrouwen willen aandacht. En aandacht is nou precies datgene wat ik nu niet kan bieden. Jonge jongens spelen allemaal lady killers, maar weet je wie pas écht een lady killer is? Een man die al 45 jaar bij zijn vrouw is. Die weet tenminste hoe hij met een vrouw moet omgaan!”

Hmm… Is er ook nog iets leuks aan je?
“Ik ben goed in de omgang en ik vind het leuk om een lach te zien op het gezicht van mijn geliefde. Maar op dit moment is er geen ruimte in mijn leven voor een vrouw.”

Lees ook: Libelle Outdoor: Guus Meeuwis en Kenny B. zijn erbij!

Je wordt op internet dé Surinaamse sensatie genoemd.
“Het is maar wat je onder ‘sensatie’ verstaat. Ik zie mezelf niet als sensatie en mijn leven is dat ook niet. Ik maak muziek. Ach, de ene keer ben ik ‘die Surinamer’, dan ‘die Hollander’ of ‘de Surinaamse André Hazes’ en dan weer die ‘sensatie’. Ik weet niet wat ze ermee bedoelen.”

Kun je nog over straat?
“Ik zit nu in de auto, heb een pet op en ik draag mijn haar los. Wat wel frappant is, is dat die ‘vermomming’ alleen werkt bij volwassenen. Kinderen halen me er zo uit: ‘Hé mama, daar is Kenny B!’ Dat is ook niet echt moeilijk. Als blanke zou ik niet opvallen, maar ik ben donker en kinderen onthouden andere features. En weet je? Die kinderen willen met me op de foto. En dat doe ik ook. Ik wil ze niet teleurstellen, ze worden er superblij van. Ik weet nog dat ik ooit op de foto wilde met een artiest van wie ik al dertig jaar fan was. ‘No, no picture’, zei hij. Ik heb me toen voorgenomen dat als iemand ooit met me op de foto wil, ik dat gewoon doe. Ik ben trouwens nog steeds op zoek naar eten…”

Misschien moet je iets via Thuisbezorgd.nl bestellen?
“Hebben ze daar vegetarisch eten? Ik eet alleen maar vis, hè? Omdat we in Nederland zo slecht met beesten omgaan. Ze worden alleen maar gezien als voedsel en worden vetgemest. Ik wil daar niet aan meedoen.”

Een kant-en-klare stoommaaltijd dan?
“O, die ken ik allemaal al! Ik kan wel naar een restaurant gaan en pasta met vis bestellen, maar dat duurt ook weer een uur…”

Ik las dat je Paskal van Bløf een goede zanger vindt, maar wie vind je een goede zangeres?
“Trijntje vind ik geweldig en Glennis heeft ook een gruwelijk mooie stem. Anouk en Ilse de Lange zijn ook grote meisjes, maar Trijntje bewonder ik al jaren. Ik ontdekte haar nummers toen ik naar Nederland kwam. O, Ebru wacht, er rijdt politie achter me, word ik nu bekeurd? Wacht, wacht, wacht…. O nee, ik heb geluk, ze waren te druk met zichzelf, ha ha! I am so lucky!”

Ebru: “Ergens halverwege ons gesprek stopte Kenny om bij een toko naar vis te vragen. Hadden ze niet. Er kwam een kindje op hem af – ik hoorde het – die met hem op de foto wilde. En zoals hij al vertelde: Kenny ging gewoon op de foto. Daarna ging ons gesprek weer door.”

Interview: Ebru Umar. Beeld: Catharina Gerritsen

Dít is de numerologische weekvoorspelling van week 4

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

[premium-verder-lezen]Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli v

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien