50% korting op dagentree bij verschillende wellness resorts >

Zoek binnen:

Een bh kopen, waar let je op?

Maar liefst 80% van de vrouwen draagt de verkeerde bh maat. Hoe zit het bij jou?

Weinig vrouwen laten zich adviseren in een lingeriezaak. Vaak denken we wel te weten welke maat we hebben en kiezen we bij H&M – zonder te passen – een leuk behaatje uit. Hierdoor lopen we soms ongemerkt rond in de verkeerde maat. Wist je dat je maat bij élke bh anders is?

Advertentie

Waar moet je op letten bij het kopen van een bh?

Altijd passen!
Het komt vaak voor dat je bij de ene bh bijvoorbeeld een D-cup nodig hebt, terwijl bij de andere een C-cup voldoende is. Pas een bh dus altijd voordat je hem koopt!

Borsten veranderen
Wat je nooit moet doen, is jaar in jaar uit dezelfde cupmaat kopen. Borsten bestaan voor een groot deel uit vetweefsel dat beïnvloed wordt door: sporten, afvallen, aankomen en zwangerschap. Wist je dat een vrouw in haar leven gemiddeld zes keer van cupmaat verandert?

Ongesteld
Koop geen bh tijdens je menstruatie. Je lichaam houdt dan meer vocht vast waardoor ook je borsten wat groter kunnen zijn.

Omvangmaat
Kies de juiste omvangmaat. Dat is het cijfer achter je cupmaat. Je kunt beter een te strakke bh maat kopen want hij rekt op den duur altijd een beetje uit. Is je omvang 83 cm? Dan kun je dus beter een bh kopen met omvangsmaat 80 in plaats van 85.

Voorkom klachten
Check altijd of de bh goed om je lichaam zit. Wanneer hij helemaal naar boven tussen je schouderbladen trekt, dan komt al het gewicht op je schouders en nek terecht. Het gevolg: een pijnlijke nek of zere schouders!

Sluitingen
Een bh heeft vaak drie sluitingen. Pas hem altijd op het ruimste standje. Wanneer je bh op den duur uitrekt, kun je de tweede of de derde sluiting pakken. Zo blijft je bh lang strak zitten en biedt hij de juiste ondersteuning voor je borsten.

De juiste cup
Let erop dat de beugel van je bh goed om je borst sluit. De beugel mag niet aan de binnen- of buitenkant in je borst prikken. Dat doet zeer en je borsten lijken net rollades!

Schudden maar!
Je bh moet goed blijven zitten als je beweegt. Hoe check je dit? Door even flink te gaan schudden in het pashokje! Blijven je borsten niet netjes op hun plaats? Dan is de bh niet geschikt voor jou.

Voorgevormd
Wil je een voorgevormde bh? Dan moet je meestal een cupmaat groter kopen. Dit komt omdat je borst er helemaal in moet vallen.

Minimizer
Vind je je borsten te groot? Dan kun je overwegen om een minimizer te kopen. Deze bh’s zijn heel stevig en drukken je borsten als het ware plat. Hierdoor lijken ze kleiner. Omdat ze plat gedrukt worden, heb je ook minder last van schommelende borsten.

Vraag advies
Vraag altijd of een verkoopster die er verstand van heeft even bij je komt kijken. Zij kunnen je gewoon eerlijk zeggen of je bh goed zit of niet en weten waar ze op moeten letten. Aarzel niet om bijna de hele winkel te passen. Het zoeken naar de juiste bh is namelijk niet makkelijk!

Eerder verschenen op VrouwOnline

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien