Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Een rode coupe

Terwijl de natuurlijke roodharigen dreigen uit te sterven, leeft de rode haarverf steeds meer op.

Rood haar wordt vaak geassocieerd met mensen uit Engeland, Ierland en Schotland, maar komt ook in heel veel andere landen voor. De oorsprong van rood haar komt waarschijnlijk uit Mespotamië, het huidige Irak en Iran. De roodharigen worden steeds zeldzamer. Dit komt doordat steeds meer verschillende rassen kinderen met elkaar krijgen en rood haar dus minder de kans krijgt zich voort te planten.

Advertentie

Maar wees niet getreurd. Rood haar staat helemaal in de spotlight en er zijn talloze rode haarverfmiddeltjes in allerlei verschillende tinten. Zo heb je warme roodtinten en koude roodtinten. Helaas zal het er niet helemaal natuurlijk uitzien. Natuurlijk rood is vaak ook meer oranje en haarverfmiddelen vooral brandweerwagenrood. Maar dat maakt helemaal niets uit. Rood is gewoon mooi! Ook veel vrouwelijke beroemdheden hebben hun liefde voor rood al laten blijken.

Rood haar wordt meestal maar tijdelijk gedragen. Voortdurend je haren verven is natuurlijk niet goed voor je haren. En de kleur is helaas ook niet voor iedereen weggelegd. Mensen die uit zichzelf al een rode huid hebben, doen er niet goed aan hun haren ook nog eens rood te verven. Maar voor bijna alle anderen is rood een winnaar. Waar je goed op moet letten is of de roodtint wel goed bij jouw huidskleur past. Voor de perfecte kleur kun je je het beste laten adviseren door een kapper.

Voor blondines is het niet verstandig om meteen een knalrode kleur door je haar te gooien, maar schaduweffecten van lichtkoper en koperblond zijn mooi om mee te beginnen om daarna de weg in te slaan naar rood. Koperen schaduweffecten gecombineerd met gouden highlights maakt je kapsel natuurlijker.

Gekleurd rood haar verliest snel kleurpigmenten. Je kunt daarom het beste na het kleuren kleurversterkende stylingsproducten gebruiken om de rode kleurpigmenten te behouden en je haren meer glans te geven.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Speel hier de snackpuzzel van vrijdag 17 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze vrijdag 17 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de hersenkraker op te lossen. Veel plezier!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien