Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Moeders favoriete kind is vaker depressief

Denk jij dat je het lievelingetje bent van jouw moeder? Daar kleeft een groot nadeel aan: het favoriete kind heeft een grotere kans om later depressief te worden, blijkt uit nieuw onderzoek.

“Degenen die emotioneel het dichtst bij hun moeder staan, moeten daar een prijs voor betalen,” vertelt onderzoeker Jill Suitor, van de Purdue Universiteit in de Amerikaanse staat Indiana, aan Futurity. “Deze kinderen hebben later grotere kans op depressieve symptomen dan kinderen die een conflict met hun moeder hebben of kinderen in wie hun moeder het meest is teleurgesteld.”

Advertentie

Verantwoordelijkheid
Volgens de onderzoekers komt dit vooral doordat de favoriete kinderen een groter verantwoordelijkheidsgevoel naar hun moeders hebben. Zij hebben sterker het gevoel dat ze op latere leeftijd, als hun moeder ouder is, voor haar moeten zorgen. Ook zorgt de favorietenrol voor strijd met broers en zussen, menen de wetenschappers.

LEES OOK:

BEKIJK OOK:
Prachtig: moeder met MS uit rolstoel getild voor dans op zoons bruiloft.

Bron: Futurity. Beeld: iStock

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien