Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Filmpje moeder met 3 kinderen op 1 fiets is een hit op internet

Dat wij door weer en wind van A naar B fietsen, vinden veel buitenlanders maar vreemd. Niet zo gek dus dat een filmpje van een Nederlandse moeder die met 3 kinderen op 1 fiets door Amsterdam rijdt massaal gedeeld en geliket wordt. Voor moeder Pien Schaap (48) zelf was dat echter wél een verrassing…

Want de Amsterdamse wist tot afgelopen maandag überhaupt niet dat er ooit een filmpje van haar fietstocht gemaakt was. Ze werd bijna 4 jaar geleden gefilmd door 2 vakantievierende Hongaren die een fietsblog bijhouden. En die video werd per toeval afgelopen week gedeeld op de Facebook-pagina Stuff Dutch People Like.

Advertentie

LEES OOK: JONGETJE (5) KRIJGT 3D-GEPRINTE FIETS EN KAN WEER FIETSEN

Geen idee 
“Een vriendin tagde mij”, vertelt Pien aan Het Parool – die de fietsende moeder opspoorde. “Ik had geen idee.” De video heeft inmiddels bijna 70 duizend ‘likes’. Sinds afgelopen dinsdag zegt Pien te zijn overladen met reacties.

Gevaarlijk 
Op de desbetreffende Facebook-pagina is overigens niet iedereen positief. Vooral niet-Nederlanders noemen Piens fietsgedrag gevaarlijk. De Amsterdamse vindt dat onzin omdat ze speciaal een stevige transportfiets had gekocht en ieder kind een eigen zadeltje en voetsteunen had. Pien: “Bovendien: voor kinderen die zelf fietsen is de Haarlemmerstraat (drukke winkelstraat in Amsterdam, red.) helemáál gevaarlijk.”

Inmiddels hoeven de kinderen van Pien – nu 8 en 9 jaar oud – niet meer achterop. Hetzelfde geldt voor het kindje voorop – een vriendje van de jongens.

Bron: Het Parool. Beeld: iStock 

Speel hier de Zweedse puzzel van zaterdag 18 januari

Zweedse puzzel Libelle

Premium

Zin om lekker te puzzelen dit weekend? Waag je aan deze topper van een Zweedse puzzel.

Na aankoop heb je 7 dagen om 'm af te maken. Zet 'm op!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien