Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Vrouw ondergaat geslachtsverandering en krijgt relatie met beste vriendin

Vroeger waren de 2 vrouwen dikke vriendinnen – maar inmiddels zijn Shaaba Lotun en Jamie Raines een liefdeskoppel. Jamie onderging een geslachtsverandering en gaat nu door het leven als man.

Ze waren 16 jaar, zaten in dezelfde klas in Colchester, een plaatsje in Engeland, en konden het bijzonder goed met elkaar vinden. “We zagen elkaar elke dag en werden in mum van tijd elkaars beste vriendin”, vertelde Shaaba. “Op dat moment was onze band platonisch, van enige aantrekkingskracht was nog niet echt sprake.”

Advertentie

Anders
Op z’n 17de had Raines al de eerste stappen ondernomen om man te worden. Hij voelde zich niet thuis in zijn lichaam. “Toen ik 4 jaar oud was, dacht ik al dat ik een jongen was. Ik besefte maar al te goed dat ik ‘anders’ was, maar hoopte dat dat gevoel met de tijd zou weggaan. Niet dus. Ik probeerde mezelf zo goed en zo kwaad mogelijk aan te passen, tot ik op tv een documentaire zag over transgenders. Eindelijk herkende ik mezelf en besefte ik dat er iets aan te doen was.”

Meer dan vrienden
Al gauw werd duidelijk dat de 2 meer voor elkaar voelden dan alleen vriendschap. “Maar die nieuwe stap maakte me ook bang”, vertelt Shaaba. “Het plaatje klopte: als ik bij hem was, voelde dat heel natuurlijk aan. Eigenlijk hadden we al die tijd al een relatie gehad, op het fysieke aspect na dan. Op romantisch vlak is alles normaal verlopen: we hielden elkaars handje vast en onze eerste kus was even stuntelig als bij iemand anders. Ons eerste afspraakje was wel de moeite waard: Jamie had voor mij eten gemaakt en daarna zijn we naar de bioscoop gegaan.”

Schermafbeelding 2016-02-21 om 13.02.30

Bron: HLN. Beeld: Facebook

Speel hier de Zweedse puzzel van zaterdag 18 januari

Zweedse puzzel Libelle

Premium

Zin om lekker te puzzelen dit weekend? Waag je aan deze topper van een Zweedse puzzel.

Na aankoop heb je 7 dagen om 'm af te maken. Zet 'm op!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien