Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Ontroerend: gorilla loopt met levende én dode baby rond

Vorige week heeft een gorilla in de Frankfurter Zoo een tweeling gekregen. Dat is een zeldzaamheid. Maar de feestvreugde was van korte duur: al na 2 dagen stierf 1 van de 2 baby’s.

Verzorgster Petra Blasch keek al weken uit naar de bevalling van de 26-jarige Dian uit de Arnhemse dierentuin. Toen ze op dinsdagochtend op haar werk kwam, zag ze dat de bevalling in volle gang was. Wat een verrassing toen er na de eerste baby ineens nóg eentje te voorschijn kwam! En wat een domper toen bleek dat de tweede steeds zwakker werd. Vlak voor de tweeling officieel aan de wereld getoond zou worden, was het kleine mensaapje al overleden.

Advertentie

Weggedommeld
“In het begin deden allebei de baby’s het goed, maar op woensdag zagen we al dat ééntje steeds zwakker werd,” zei de verzorgster. De baas van de dierentuin, Manfred Niekisch, zei dat de baby uiteindelijk in een comateuze slaap is weggedommeld. “Misschien heeft het te maken met het feit dat tweelingen sowieso zeldzaam zijn bij gorilla’s”, zegt hij. ‘”En ook in de vrije natuur verloopt dat vaak problematisch.”

Natuurlijk proces
Totdat er autopsie kan worden gedaan, blijft het gissen naar de doodsoorzaak van de kleine man. Voorlopig heeft Rian haar dode baby namelijk nog niet aan de verzorgers willen afgeven. En zo lang ze haar levende kindje nog wél gewoon verzorgt, hoeft dat ook niet. Haar verzorgers willen zich zo min mogelijk met het natuurlijke proces bemoeien.

Verdoven
Petra heeft wel een bijzondere band met de gorilla – ze mocht de kleintjes zelfs even aaien – maar om de dode baby mee te nemen, zou ze Dian toch eerst moeten verdoven. En dat is niet zonder risico, want wat gebeurt er dan met de levende baby? En wat doen de medicijnen met de moedermelk?

Gelukkig is Dian (die 5 jaar geleden ook al een kleintje had gekregen) een lieve, zorgzame moeder. En iedereen die ziet hoe ze haar baby’s knuffelt, smelt.

Bron: Frankfurter RundschauAD. Beeld: Salome Roessler

Speel hier de sudoku van zondag 19 januari

Sudoku puzzel Libelle

Premium

Zin om je hersenen weer even op scherp te zetten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Op deze zondag 19 januari hebben wij namelijk weer een leuke sudoku voor je.

Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Veel succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien