Queen-Musical ‘We Will Rock You’: tot € 15,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Groene asperges met kruidenvinaigrette

Mijn aspergeboer heeft zowel de witte als groene asperges van eigen veld in alle klassen. Van AAA tot soep- en wokasperges. Ik neem altijd een kilootje groene wokasperges mee. Zo ook vanochtend. Mooi dun van formaat zijn deze asperges ideaal voor een salade of mooi voorgerecht. Bovendien zitten ze zo in de pan. Want, groene asperges hoef je niet te schillen. Je breekt er alleen het houtachtige uiteinde af.

De klassieke kruidenvinaigrette die ik voor dit voorgerecht maakte, komt uit het geweldige boek Mayonaise, Hollandaise, Bearnaise. Sprenkel hem meteen over de asperges zodat de smaak goed kan intrekken. Zo zet ik straks op een gewone maandag een lekker voorgerecht op tafel.

Advertentie

Groene asperges met kruidenvinaigrette, voorgerecht voor 4 personen:

500 g dunne groene (wok)asperges
2 eetlepels witte wijnazijn
5 eetlepels lichte olijfolie
1 eetlepel fijngehakte gemengde kruiden, zoals dragon, dille, bieslook of basilicum
1 theelepel dijon mosterd
versgemalen witte peper

Naar keuze: gerookte vis of garnalen, krokante baconsnippers, plakjes fricandeau of roesbief, geroosterde noten, verkruimelde zachte witschimmelkaas.

Was de asperges en breek het houtige uiteinde af. Kook de asperges in een bodempje gezouten water in ca. 4 minuten beetgaar. Neem de asperges uit de pan met een schuimspaan (niet afgieten zodat de tere kopjes niet beschadigen!) en spoel ze koud onder stromend water. Leg de asperges op een platte schaal. Klop de azijn, de olijfolie, de kruiden en de mosterd in een klein kommetje tot een emulsie. Breng de vinaigrette op smaak met zout en witte peper en klop hem nogmaals goed door. Lepel de dressing over de asperges en laat op een koele plek marineren. Schep af en toe voorzichtig om. Verdeel de asperges over de borden en garneer naar keuze.

Eerder verschenen op VrouwOnline

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien