Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Helaas: uitslapen in het weekend is geen goed idee

Moet jij doordeweeks iedere dag op tijd van bed om naar je werk te gaan? Dan kun je in het weekend beter ook niet te lang blijven liggen. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit van Pittsburg.

Uitslapen terwijl je de rest van de week er vroeg uit moet is namelijk niet zo goed voor je lichaam. Je vergroot de kans op diabetes of hartkwalen.

Advertentie

Scheef ritme
We snappen natuurlijk ook dat het heerlijk is om in het weekend langer te blijven liggen, maar dat kan op de lange termijn dus vervelende nadelen hebben. De onderzoekers volgden 447 mensen en hun slaapritme. 85 procent van deze mensen bleef in het weekend veel langer liggen dan op werkdagen. Ze kregen hierdoor een scheef slaapritme.

Hartkwalen
Volgens het nieuwe onderzoek hebben deelnemers met de grootste pieken in hun slaapritme sneller last van een verhoogd BMI, een hoger cholesterol en verschillende hartkwalen.

Samenleving
“Onze bevindingen zijn dat een afwijking van het slaappatroon ernstige aandoeningen in de hand kan werken”, zo schrijft de universiteit in een persbericht. “We willen families en werkgevers hier bewust van maken. Als uit volgende omderzoeken onze resultaten nog meer bevestigd worden, zullen we als maatschappij echt moeten kijken naar hoe we ons slaappatroon aanpassen op ons leven.”

LEES OOK:

De beste Lekker in je Vel-berichten gratis ontvangen op WhatsApp? Meld je nu aan!

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Heb je last van slapeloosheid? Dokter Rutger geeft tips.

 

Bron: Metronieuws. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van vrijdag 17 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze vrijdag 17 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de hersenkraker op te lossen. Veel plezier!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien